/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rensdyrkølle
Fra : Jesper Kryger


Dato : 15-12-00 19:15

Hejsa,

Jeg har fået foræret en rensdyrkølle (7 kg !!!!!!!).
Jeg påtænker at lave et eller andet ud af den nytårsaften.

Er det nogle der lige har en opskrift på sådan en svend ?
Skal jeg opdele den, så jeg slipper for at den skal have 36 timer i ovnen ?
Hvad spiser man til ?

Mvh. Jesper Kryger Hansen




 
 
Peter W. Bosse (16-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 16-12-00 02:40

"Jesper Kryger" a écrit dans le message:
> Jeg har fået foræret en rensdyrkølle (7 kg !!!!!!!).
> Jeg påtænker at lave et eller andet ud af den nytårsaften.
>
> Er det nogle der lige har en opskrift på sådan en svend ?

Hi Jesper!

Evt. kik på indlæg af 11.10. d.å.


o o o
/ \ / \ / \
-.- -.- -.-
\( )\ \( )/ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Greets to all who DO try to help other people...



Peter W. Bosse (16-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 16-12-00 04:55

"Jesper Kryger" a écrit dans le message:
> Jeg har fået foræret en rensdyrkølle (7 kg !!!!!!!).
> Jeg påtænker at lave et eller andet ud af den nytårsaften.
>
> Er det nogle der lige har en opskrift på sådan en svend ?

Hvis du ikke kan finde tilbage til d.11.10.00, så er her et kopi...


Opskrift fra Inco (de professionelles indkøbssted)...

Rensdyrkølle med rødbeder, mild chili og oliven:
(12 pers)

1 rensdyrkølle ca 4-5 kg
2 kg Rødbeder
2 dl Olivenolie
1 L Bouillon
2 røde chili
250 g sorte Oliven

Rensdyrkøllen befries for hinder og ridses i fedtet. Rødbederne
skrubbes og skylles grundigt, halveres og gnides med olien. Rødbederne
lægges i bunden af bradepanden eller et stort ildfast fad.
Rensdyrkøllen lægges ovenpå rødbederne, bouillonen hældes ved og
dækkes med alufolie.

Rensdyrkøllen og rødbederne skal braiseres i ovnen ca. 6 timer ved 130
grader. Der hældes løbende bouillon over køllen. Efter 5. timers
stegning drysses den hakkede chili og de sorte oliven over køllen og
folien fjernes resten af stegetiden.

Stik en stegegaffel igennem køllen ind til benet. Når saften er klar
er køllen færdig. Lad køllen trække en 1/2 time. Sigt og jævn
bouillonen let og anvend 3/4 l. Pil skrællen af rødbederne og skær
køllen i tynde skiver på langs, læg skiverne ovenpå rødbederne og kom
saucen omkring. Drys med oliven og chili.

Serveres med ristede kartofler eller mos.

-oo-

Og en mere...

Peberstegt rensdyrkølle med flødesauce:
(ca. 12 personer)

1 rensdyrkølle 3-3½ kg
1 spsk grønne peberkorn (madagascarpeber)
1 spsk røde peberkorn (baies rouges)
1 spsk friske timianblade
50 g dulle
2½ dl vand
4 dl piskefløde
salt og peber


Bed slagteren om at udbene og snøre køllen. Få endelig benet med hjem.
Knus de 2 slags peber med timian i en morter og smør det på kødet.
Varm dullen i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Krydr
med salt. Læg benet ved og spæd med vand og halvdelen af piskefløden.
Lad stegen snurre under låg 1½-1¾ time, til et stegetermometer viser
62-65º. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i 20 min.
Si skyen over i en anden gryde og kog den op. Tilsæt resten af
piskefløden og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse. Smag til med
salt og peber.

--
Mvh.
Peter W. Bosse



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste