/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Moderniseret julefrokost?
Fra : Mads Tilst


Dato : 07-12-00 13:57

Hej, oh madkloge mennesker!

Er der nogen de kan hjælpe mig med at peppe en traditionel julefrokost op?

Jeg vil egentlig gerne bibeholde sild, frikadeller, rødkål, rugbrød, snaps
og øl og
den slags, altså den klassiske danske julefrokost, men det kunne være godt
med nogle anderledes, friske pift indover. Eller alternative måder at
tilberede sagerne på.

Jeg har foreløbig fundet en opskrift på rødbedesoufflé med kold
peberrodssauce. (Politikens vegetarkogebog) Den er festlig.
- Andre ideer? - Også gerne "grønne"?

Venlig hilsen
Mads Tilst









 
 
Kvan (07-12-2000)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 07-12-00 14:41

"Mads Tilst" <madstilst@SPAMBLOCKe-box.dk> writes:

> Jeg vil egentlig gerne bibeholde sild, frikadeller, rødkål, rugbrød,
> snaps og øl og den slags, altså den klassiske danske julefrokost,
> men det kunne være godt med nogle anderledes, friske pift
> indover. Eller alternative måder at tilberede sagerne på.

Frikadeller er meget taknemmelige. Prøv at blande farsen med hakket
persille, timian, feta, hvidløg og oliven. Eller blanchér tern af
gulerødder og porrer og bland dem i farsen sammen med soya og
karry. Lav svampefrikadeller med små stykker østershatte, champignon
og andre svampe, evt. stegte, med lidt rødvin eller
balsamico. Mulighederne er uendelige.

Sild kan du stadig nå at marinere alternativt - køb en flok hvide sild
og skift lagen ud med din egen, eller put krydderier i den
eksisterende. I sidstnævnte fald skal krydderierne være ret kraftige
for at smage igennem. Chili og ingefær, eksempelvis.

Flæskestegen kan også marineres på diverse vis inden den steges. Prøv
eksempelvis at løsne svær og fedt, tage denne "hætte" af, og punktere
hinden underneden. Dæk nu stegen med et lag sort peber, dæk peberlaget
med et lag hvidløgspulver og dæk endelig hvidløgspulveret med et lag
salt. Put "hætten" på igen og lad den trække natten over. Næste dag
skrabes krydderierne af inden den steges. Krydderierne kan du
selvfølgelig variere efter smag.

Ovenstående er iøvrigt starten på en kanon opskrift på
Cajun-"koteletter". I så fald fortsætter man med at proppe stegen i
ovnen en halv times penge (skal være rød indeni). Herefter hviler den
i cirka lige så lang tid, hvorefter den skæres ud i "bøffer" (sværen
kasseres). Disse bliver så blackened, dvs. dækket fuldstændigt med
krydderier[1] og stegt på en glohed, tør pande (helst af støbejern, og
under ingen omstændigheder med teflon eller lignende!) et par minutter
på hver side. Vidunderligt!

- Kvan.

[1] Standard Cajun-krydderi: Sort, hvid og cayenne-peber, salt,
hvidløgspulver, paprika, spidskommen, timian og oregano.

Brian Bjørn (07-12-2000)
Kommentar
Fra : Brian Bjørn


Dato : 07-12-00 16:33

Kvan wrote:
> Sild kan du stadig nå at marinere alternativt - køb en flok hvide sild
> og skift lagen ud med din egen, eller put krydderier i den
> eksisterende.

Hvorfor have besværet med at lave en lage og så bruge kedelige sild fra
glas ?

Næ, man køber islandske spegesild, der fileteres og udvandes natten over
i køleskab. Lagen koges af sukker, lagereddike, laurbær, hel sort
peber, løg, chili, gulerødder og persillerod. Når lagen er kølet af
(man kan jo lave den samme dag, som man ordner sildene), hældes den over
sildene, som man har skåret ud i mindre stykker efter smag. Skal trække
mindst to dage.

Urtesild laver man ved at hakke nogle grønne krydderurter, som man
kaster i overstående. Krydddersild laver man ved at tilsætte følgende
til grundlagen (man kan eventuelt lave en helt ny lage, hvor sukkeret er
erstattet af brun farin): timian, nelliker, allehånde, koriander, kanel,
sandeltræ, tomatpuré.

Kryddersildene bliver næsten /for/ lækre ...
--
Brian Bjørn
Stud.med.
http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/

Karina Mahmoud (08-12-2000)
Kommentar
Fra : Karina Mahmoud


Dato : 08-12-00 21:41

-snip

> Næ, man køber islandske spegesild, der fileteres og udvandes natten over
> i køleskab.


Jeg har lige lavet mad til en julefrokost ud af huset, til silden brugte jeg
spegesild som ¨jeg fileterede. Men hvordan gør man det nemmest ? Jeg har
brugt LAANG tid på dem og flere blev rigtigt grimme..... Der må være et fif,
kan nogen hjælpe ?

Karina



Adam Franciere (19-12-2000)
Kommentar
Fra : Adam Franciere


Dato : 19-12-00 23:08

In article <2HbY5.1778$0p2.133200@news000.worldonline.dk>,
kalia@worldonline.dk says...
> -snip
>
> > Næ, man køber islandske spegesild, der fileteres og udvandes natten over
> > i køleskab.
>
>
> Jeg har lige lavet mad til en julefrokost ud af huset, til silden brugte jeg
> spegesild som ¨jeg fileterede. Men hvordan gør man det nemmest ? Jeg har
> brugt LAANG tid på dem og flere blev rigtigt grimme..... Der må være et fif,
> kan nogen hjælpe ?
>
> Karina
>

Hej K

Hvad mener du med, at de blev rigtigt grimme? Jeg har selv lagt spegesild
til udvanding i et døgns tid og de blev lidt vandede i skindet, men det
så man ikke, da de først havde ligget i lage en uges tid og smagte af -
sild!

--
Hilsen Adam

(Fjern "ny" i e-mailadressen for at svare per e-mail)

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste