/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Honningkage hjerter.
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 06-12-00 17:05

Jeg vil meget gerne bage honningkager med min søn. Gerne sådan nogle som vi
plejer at købe til ham ved bageren. Der skulle vel ikke være nogen der har
en opskrift??

På forhånd tak!
Kristina Søndergaard



 
 
Peter W. Bosse (07-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 07-12-00 05:56

"Kristina Søndergaard" <kristina@infomail.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg vil meget gerne bage honningkager med min søn.

Hi Kristina

Fra min julenisse-kogebog er følgende opskrift på...

Honningkage-hjerter:

250 g honning
1 tsk kanel
1 tsk st. nelliker
½ tsk st. ingefær
1 æggeblomme
2 tsk potaske
2 tsk hjortetaksalt
250 g mel

Glasur:
4 dl (200 g) florsukker
1 æggehvide

Hæld honningen i en gryde og smelt den over svag varme. Rør
krydderierne i. Potasken røres først med æggeblommen, derefter i
honningen.
Rør melet og hjortetaksalt i.
Ælt dejen godt og læg den i køleskabet til næste dag.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær eller stik ud til hjerter.
Bages ved 175° i 5-10 minutter, alt efter størrelse.
Lad hjerterne køle på bageristen, inden de pyntes.
Rør florsukkeret sejt med æggehviden - det tager ca. 10 minutter. Fyld
den i en sprøjtepose eller et kræmmerhus af pergamentpapir, og dekorer
hjerterne.

Du må godt lave ét hvor der står PETER på. *<|
°º¤ø,¸¸,ø¤º°

NB: Lav en stor portion mellemstore honningkage-hjerter og brug dem
som bordkort på julebordet. Navnene skrives med hvid glasur.

To all of you - Merry Christmas!


Right under your nose!
--
Mvh.
Peter W. Bosse

Kahlua Kakao-kugler: (nemt)
Marcipan, Kahlua-likør, overtrækschokolade, kakao

Bland marcipanen med kahlua-likør efter smag og tril den til kugler.
Overtræk disse med chokolade og tril dem i kakao.
(Det er ikke strengt nødvendigt at overtrække dem med chokolade, men
det gør dem endnu dejligere). *<|



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste