"Kristina Søndergaard" <kristina@infomail.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg vil meget gerne bage honningkager med min søn.
Hi Kristina
Fra min julenisse-kogebog er følgende opskrift på...
Honningkage-hjerter:
250 g honning
1 tsk kanel
1 tsk st. nelliker
½ tsk st. ingefær
1 æggeblomme
2 tsk potaske
2 tsk hjortetaksalt
250 g mel
Glasur:
4 dl (200 g) florsukker
1 æggehvide
Hæld honningen i en gryde og smelt den over svag varme. Rør
krydderierne i. Potasken røres først med æggeblommen, derefter i
honningen.
Rør melet og hjortetaksalt i.
Ælt dejen godt og læg den i køleskabet til næste dag.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær eller stik ud til hjerter.
Bages ved 175° i 5-10 minutter, alt efter størrelse.
Lad hjerterne køle på bageristen, inden de pyntes.
Rør florsukkeret sejt med æggehviden - det tager ca. 10 minutter. Fyld
den i en sprøjtepose eller et kræmmerhus af pergamentpapir, og dekorer
hjerterne.
Du må godt lave ét hvor der står PETER på. *<|
°º¤ø,¸¸,ø¤º°
NB: Lav en stor portion mellemstore honningkage-hjerter og brug dem
som bordkort på julebordet. Navnene skrives med hvid glasur.
To all of you - Merry Christmas!
Right under your nose!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Kahlua Kakao-kugler: (nemt)
Marcipan, Kahlua-likør, overtrækschokolade, kakao
Bland marcipanen med kahlua-likør efter smag og tril den til kugler.
Overtræk disse med chokolade og tril dem i kakao.
(Det er ikke strengt nødvendigt at overtrække dem med chokolade, men
det gør dem endnu dejligere). *<|