Sun, 3 Dec 2000 15:40:21 +0100, skrev "Mette U. Andersen"
<mette_u@andersen.mail.dk> :
>Er der nogen som har nogle gode forslag til anderledes tilbehør, både
>dyppelse og til at komme i fonduen.¨Alle forslag er velkommen.
Vi får altid fondue nytårsaften (olie-fondue) hvor vi som regel har
noget fersk og noget marineret kød (se nedenfor), cocktailpølser i
baconsvøb (svesker eller muslinger med baconsvøb smager forøvrigt også
rigtig godt - men min bedre halvdel er ikke så meget for det, så det
springer vi over herhjemme), hele champignoner, små løg delt i kvarte,
peberfrugter i forskellige farver skåret i tern på 2 x 2 cm.
Dyppelsen består af creme fraiche el. syrnet fløde rørt med
friskpresset hvidløg og herefter smagt til i en rød (chiliketchup,
paprika og evt. lidt Tabasco) og en gul (karry og lidt ravigottesauce)
udgave.
Og så plejer vi at få nogle bagekartofler til - enten bagt hele
eller halverede (med skræl på) og penslet med smør/olie +
hvidløg/krydderier.
Denne marinade er god til både svinekød og fjerkræ.
1 dl kinesisk soya
1 dl vindruekerneolie
1/2 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
Kødet skal ligge i marinaden i mindst 1 time, men gerne 4-6 timer.
Hos mine svigerforældre har jeg lært et trick med at placere en
kagetallerken med et sammenfoldet stykke køkkenrulle mellem
fonduegryden og hver person. Så kommer de færdigstegte ting en kort
tur herover til fedtafdrypning - så bliver det en knap så fed
oplevelse at få olie-fondue !!
--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens