|
| Livret ? Fra : Sander |
Dato : 02-12-00 03:05 |
|
Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
| |
Rene Strøm (02-12-2000)
| Kommentar Fra : Rene Strøm |
Dato : 02-12-00 09:14 |
|
For et års tid siden var der en diskussion på en amerikansk nyhedsserver.
Problemet der skulle svares på var: Vælg dit sidste måltid
Det er en hård opgave, men efter lang tids tænken og grublen kom jeg
frem til Dansk Andesteg med hele svineriet.
mvh. René
Sander <nirekdk@vip.cybercity.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:909l3p$100r$1@news.cybercity.dk...
> Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
>
> Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
> lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
>
>
| |
Poul Augustenborg (02-12-2000)
| Kommentar Fra : Poul Augustenborg |
Dato : 02-12-00 12:23 |
|
> nyhedsmeddelelse:909l3p$100r$1@news.cybercity.dk...
> > Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
Raclet - alternativt Fondue er så absolut min favorit (blandt mange)
Det er for mig en fornøjelse, at kunne sidde længe og "hygge" spise
forskellige typer kød og tilbehør.
MVH
Poul
| |
N/A (07-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 07-12-00 05:56 |
|
| |
N/A (07-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 07-12-00 05:56 |
|
| |
Peter W. Bosse (07-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 07-12-00 05:56 |
|
"Christian Bech" skrev i en meddelelse...
> Stine stroyer <stine@stroyer.dk> wrote:
> > hvad for en slags ? Med loie eller rødvin ?
> > Stine
> > PS. jeg fortrækker røvnins
>
> Hvilken form for røv skal der benyttes
> Christian
Hov-hov det er ikke dk.erotik her..., det er gruppen "dk.mad+vin+ kun
lidt kultur".
"Stine mener: Med olie eller rødvin?
PS: Jeg foretrækker rødvin"
Ja, -jeg var også selv lidt længe om at finde ud af det.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
En ny undersøgelse viser, at folk, der begår selvmord,
ofte har været hos lægen en måned før.
| |
Jens (02-12-2000)
| Kommentar Fra : Jens |
Dato : 02-12-00 13:51 |
|
Det må vel blive dansk sommer kylling med nye kartofler, skilt sovs, agurk
salat og raberkompot.
| |
Brian Kristensen (02-12-2000)
| Kommentar Fra : Brian Kristensen |
Dato : 02-12-00 21:18 |
|
Kan ikke være mere enig
Brian
"Jens" <jkarstensen@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:Uf6W5.4189$_t3.396487@news101.telia.com...
> Det må vel blive dansk sommer kylling med nye kartofler, skilt sovs, agurk
> salat og raberkompot.
>
>
| |
Hans Pedersen (02-12-2000)
| Kommentar Fra : Hans Pedersen |
Dato : 02-12-00 14:02 |
|
On Sat, 2 Dec 2000 03:04:54 +0100, "Sander" <nirekdk@vip.cybercity.dk>
wrote:
>Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
>lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
Jeg er enig, på nær at jeg synes, at frisk pasta er noget forbandet
hø. Jeg er mere til tørret.
Ellers er jeg helt vild med lammekølle, med masser af hvidløg og lækre
flødekartofler.
--
Med venlig hilsen
Hans Pedersen
http://hanspedersen.dk
ICQ: 9178476
| |
zar (02-12-2000)
| Kommentar Fra : zar |
Dato : 02-12-00 15:28 |
|
Så absolut stegt flæsk og persillesovs, ligger øverst på min liste, men
mange andre lækre ting kan friste.
"Hans Pedersen" <nyhedsgrupper@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:cqjh2tkje1018777i1kagpqbpfoa9b6fth@4ax.com...
> On Sat, 2 Dec 2000 03:04:54 +0100, "Sander" <nirekdk@vip.cybercity.dk>
> wrote:
>
> >Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
> >lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
>
> Jeg er enig, på nær at jeg synes, at frisk pasta er noget forbandet
> hø. Jeg er mere til tørret.
>
> Ellers er jeg helt vild med lammekølle, med masser af hvidløg og lækre
> flødekartofler.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Hans Pedersen
> http://hanspedersen.dk
> ICQ: 9178476
| |
ka (02-12-2000)
| Kommentar Fra : ka |
Dato : 02-12-00 23:21 |
| | |
Kvan (04-12-2000)
| Kommentar Fra : Kvan |
Dato : 04-12-00 12:32 |
|
"Sander" <nirekdk@vip.cybercity.dk> writes:
> Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
Et ordentligt svin af en god bøf; hertil grønne asparges med smør og
en god australsk shiraz.
- Kvan.
| |
Peter Westh (04-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 04-12-00 15:18 |
|
"Sander" <nirekdk@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:909l3p$100r$1@news.cybercity.dk...
> Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
Jeg tror min er okse-kød - bov, tværreb eller noget andet med smag -
marineret og braiseret i rødvin til det næsten falder fra hinanden, sammen
med vintergrøntsager - gulerod, selleri, pastinak, champignons - og med godt
hjemmebagt brød og/eller kartoffelmos.
Men jeg er nu også vild med min kærestes korianderkylling - mør kylling der
svømmer i en skøn blanding af youghurt, smør, chili og frisk koriander.
MVH
Peter
| |
Carsten Sørensen (04-12-2000)
| Kommentar Fra : Carsten Sørensen |
Dato : 04-12-00 15:44 |
|
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:RINW5.16622$zs.435543@twister.sunsite.auc.dk...
> Men jeg er nu også vild med min kærestes korianderkylling - mør kylling
der
> svømmer i en skøn blanding af youghurt, smør, chili og frisk koriander.
Hov, det lyder da utroligt lækkert. Du kunne vel ikke overtale hende til at
skrive opskriften ned og poste den her? :)
Carsten Sørensen
| |
Peter Westh (04-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 04-12-00 16:02 |
|
Jeg skal se hvad jeg kan gøre
P
"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:90gans$otn$1@news.cybercity.dk...
> "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
> news:RINW5.16622$zs.435543@twister.sunsite.auc.dk...
> > Men jeg er nu også vild med min kærestes korianderkylling - mør kylling
> der
> > svømmer i en skøn blanding af youghurt, smør, chili og frisk koriander.
>
> Hov, det lyder da utroligt lækkert. Du kunne vel ikke overtale hende til
at
> skrive opskriften ned og poste den her? :)
>
>
> Carsten Sørensen
>
>
>
| |
N/A (05-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 05-12-00 18:18 |
|
| |
Carsten Sørensen (05-12-2000)
| Kommentar Fra : Carsten Sørensen |
Dato : 05-12-00 18:18 |
|
"Neta & Peter" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:kI1X5.7156$_p.92038@news010.worldonline.dk...
> Her er den. Opskriften er fra Arto der Harotounians bog "Mad med Yoghurt"
> (the yoghurt book). Den er indisk, navnet er Margi Dahi (hvilket vist
> betyder youghurtkylling)
Det ser godt ud, mange tak. Jeg tror også at mine knap så chili-vante venner
vil kunne spise den i stedet for en Jalfrezi (yum)
Carsten Sørensen
| |
Peter Westh (05-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 05-12-00 18:43 |
|
I stedet for en vaffornoget??
P
"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:90j85d$1jss$1@news.cybercity.dk...
> "Neta & Peter" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
> news:kI1X5.7156$_p.92038@news010.worldonline.dk...
> > Her er den. Opskriften er fra Arto der Harotounians bog "Mad med
Yoghurt"
> > (the yoghurt book). Den er indisk, navnet er Margi Dahi (hvilket vist
> > betyder youghurtkylling)
>
> Det ser godt ud, mange tak. Jeg tror også at mine knap så chili-vante
venner
> vil kunne spise den i stedet for en Jalfrezi (yum)
>
>
> Carsten Sørensen
>
>
>
| |
Carsten Sørensen (05-12-2000)
| Kommentar Fra : Carsten Sørensen |
Dato : 05-12-00 19:21 |
|
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:sO9X5.179$72.3718@twister.sunsite.auc.dk...
> I stedet for en vaffornoget??
En Chicken Jalfrezi (kyllingen var lige underforstået her, undskyld).
Jalfrezi-retter er som regel temmeligt fyldte med hele chili og ganske
"hotte" (i hvert fald hvis man får dem på et engelsk curry-house).
Jalfrezi staves på mange måder, her er en Chicken Jhalfrezi fra
< http://www.geocities.com/NapaValley/6654/> (jeg kan ikke huske hvor jeg
fandt min opskrift og den er desværre væk nu, denne ligner dog men er
nemmere at lave)
Det skal være en pænt stor håndfuld chilier :) Og helst _ikke_ de der
"normale" 10-12 cm. lange, glatte man finder de fleste steder, de er for
milde. De rigtige er sådan en 5-6 cm, tynde og rynkede. Man kan selvfølgelig
selv variere det lidt alt efter hvor glad man er for chili.
Carsten Sørensen
----
Time to Prepare 20 mins
Time To Cook 15 mins
Number of Servings 4
Ingredients
4 chicken breasts, cut into 1 inch cubes
1 green sweet pepper, sliced
1 red sweet pepper, sliced
2 medium onions, sliced
2 tblspoons oil or ghee
handful Thai Bird-eye chillies
Handful fresh chopped coriander leaves
1 teaspoon ground coriander seeds
2 teaspoons ground fenugreek seeds
1 teaspoon cumin seeds
1 teaspoon mustard seeds
2 teaspoons chilli powder
1/2 teaspoon onion seeds
1 teaspoon paprika
2 tblspoons light soy sauce
4 cloves garlic, chopped
1 tblspoon chopped fresh ginger
1 teaspoon lemon juice
2 tblspoons tomato puree
4 tblspoons water
Instructions
Heat ghee / oil in wok until smoking.
Add onion, onion seeds, cumin seeds, mustard seeds, cook until onions soft
(about 3 mins)
Add chicken, cook (stirring) for about 5 mins.
Add rest of ingredients except chopped coriander leaves. Cook until chicken
is tender, stirring continuously.
Add coriander leaves, cook for 1 more minute then serve with naan bread or
rice, and saag aloo.
If you don't feel manly enough, don't eat the chillies. If you do, then
enjoy!
| |
Peter Westh (05-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 05-12-00 19:34 |
|
"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:90jbqv$1spu$1@news.cybercity.dk...
> En Chicken Jalfrezi (kyllingen var lige underforstået her, undskyld).
Det ser rigtig godt ud, og sundt ovenikøbet. Den vil jeg prøve, næste gang
der skal kylling på bordet (og jeg skal lave den). Mange tak,
Peter
| |
N/A (10-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 10-12-00 11:23 |
|
| |
N/A (10-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 10-12-00 11:23 |
|
| |
Neta & Peter (10-12-2000)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 10-12-00 11:23 |
|
Ja, smag og behag, jeg er vild med både lugten og smagen af frisk koriander.
Peter
Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:g5ap0n.cdsk.e61.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Peter W B skrev:
>
> > bl.a. "friske koriander".
> > Skulle selvfølgelig lige smage på et par blade, men pøj
> > for sør.., - det både lugter og smager ubehageligt
>
> Ja, lugten er ikke rar.
>
> I Zambia havde vi nogle insekter, stink bugs, der sprøjtede noget ækelt
> stads på én hvis de blev forskrækkede - og så havde man den lugt over
> det hele. Man lærte hurtigt at holde sig på afstand af de ækle kræ.
>
> Jeg arbejdede i en blandet landhandel og en dag skulle jeg sælge en dusk
> frisk koriander, cilantro, til en inder. Det var noget nyt at vi havde
> koriander, så jeg kendte det ikke, men da jeg fik dusken op i hånden
> tænkte jeg at "Puha, der har siddet en stink bug og møget sig over hele
> denne dusk, bare hende inderen ikke opdager noget!", men hun virkede
> helt tilfreds med købet. Det var først senere jeg fandt ud af at sådan
> skulle det lugte, men jeg kunne ikke fatte at nogen havde lyst til at
> komme "stink bug aroma" i maden (det forstår jeg vist stadig ikke og
> jeg har ikke fået afprøvet cilantro i maden endnu).
>
> Så hvis I bliver udstationeret ét eller andet sted hvor man ikke kan
> købe frisk koriander, og har brug for det til kyllingen, så var det
> måske en idé at gå på jagt efter nogle stink bugs og klemme dem kærligt
> på maven... *;)
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><>°
| |
Poul-Erik Andreasen (10-12-2000)
| Kommentar Fra : Poul-Erik Andreasen |
Dato : 10-12-00 15:57 |
|
"Peter W. Bosse" wrote:
>
Det er vel også mest den tørrede korianderfrugt (ligner bittesmå
> rosiner) man benytter, og bruger i div. kager og desserter. Urten
> har aldrig været særlig populær.
> - Og dog..., det siges at frugterne anvendes til at stimulere
> appetitten, og mod vinde
Tror du ikke at det nærmere er korender
Tørrede koriander er små korn lidt mindre end sorte peberkorn.
De er i øvrigt den vigtigste bestanddel i mange carry retter, hvad enten
man selv laver sin carry eller man bruger en færdig blanding.
I øvrigt er jeg enig med dig om de friske, med de meget bennyttede i
indisk
madlavning.
--
Med venlig hilsen Poul-Erik Andreasen
| |
Peter W. Bosse (11-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 11-12-00 05:39 |
|
"Poul-Erik Andreasen" <poulerik@worldonline.dk> skrev...
> "Peter W. Bosse" wrote:
> >
> > Det er vel også mest den tørrede korianderfrugt (ligner bittesmå
> > rosiner) man benytter, og bruger i div. kager og desserter.
> Tror du ikke at det nærmere er korender
Jo, - du har fuldstændig ret. <|
--
Mvh.
Peter W. Bosse
I'm not afraid to die. I just don't want to be there when it happens.
- Woody Allen
| |
Adam Franciere (11-12-2000)
| Kommentar Fra : Adam Franciere |
Dato : 11-12-00 22:10 |
|
In article <909l3p$100r$1@news.cybercity.dk>, nirekdk@vip.cybercity.dk
says...
> Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
>
> Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
> lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
Ja, det er vel det det hele handler om: kvalitetsvarer og tid. Når jeg
har tre timer til at pille og hakke et løg i, fire timer til at snitte en
chili og to til at drikke min øl i, ja, så ender dét som regel med at
blive min livret. I hvert fald den dag.
--
Hilsen Adam
(Fjern "ny" i e-mailadressen for at svare per e-mail)
| |
N/A (14-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 14-12-00 20:09 |
|
| |
Jens (14-12-2000)
| Kommentar Fra : Jens |
Dato : 14-12-00 20:09 |
|
Korrekt der er ikke noget bedre en to ristede og en kakao på Houlbergs
Terrasser efter en lang våd nat i byen
"nilo" <nilodk@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:918fdu$n5o$1@news.inet.tele.dk...
> Pølser ved pølsevognen er da heller ikke at foragte.Det smager skønt!
>
>
Jens
| |
Adam Franciere (13-12-2000)
| Kommentar Fra : Adam Franciere |
Dato : 13-12-00 22:43 |
|
In article <909l3p$100r$1@news.cybercity.dk>, nirekdk@vip.cybercity.dk
says...
> Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
>
> Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs.. altså
> lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og frisk pasta
Ja, det er vel det det hele handler om: kvalitetsvarer og tid. Når jeg
har tre timer til at pille og hakke et løg i, fire timer til at snitte en
chili og to til at drikke min øl i, ja, så ender dét som regel med at
blive min livret. I hvert fald den dag.
--
Hilsen Adam
(Fjern "ny" i e-mailadressen for at svare per e-mail)
| |
Peter W. Bosse (14-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 14-12-00 07:29 |
|
"Adam Franciere" <farkaf@moes.hum.aau.dkny> skrev i en meddelelse:
> In article nirekdk@vip.cybercity.dk says...
> > Kom så .. fortæl mig hvad jeres livret er !!!
> >
> > Jeg kan afsløre at jeg ånder og lever for spaghetti med KØD-sovs..
> > altså lavet med det bedste kød nede fra den lokale slagter og
> > frisk pasta
>
> Ja, det er vel det det hele handler om: kvalitetsvarer og tid. Når
> jeg har tre timer til at pille og hakke et løg i, fire timer til at
> snitte en chili og to til at drikke min øl i, ja, så ender dét som
> regel med at blive min livret. I hvert fald den dag.
> Hilsen Adam
Du postede også det samme indlæg for 2 dage siden (d.11.12.00)
Er det mon en juleleg¿¿
* A *
< >
* V *
Q
o /\
/ \ /*\
-.- /***\
\( )/ /*****\
_||_ ||
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Tyske og amerikanske forskere har fundet et bundt
hjerneceller lokaliseret i fordøjelseskanalen.
| |
|
|