Hej´sa
Jeg håber at der er en/nogen der kan hjælpe mig, for jeg haaaar fundet
nedenstående opskrift, MEN der står jo ikke hvor meget at hver ingrediens
der skal bruges til "saucen."
Solæg
Solæg spises som regel på gode gamle Sønderjydske værtshuse, hvor de kan ses
i store glas. Æggene kan dog også med stor nydelse serveres ifb. med en
frokost - evt. inden silden som en 'starter'.
Ingredienser
Æg - ikke for store, og beregn ca. et æg pr. person
Løgskaller
Vand
Salt
Tilbehør:
Olie
Eddike
Dijonsennep
Tomatketchup
Tabasco
HP Sauce
Engelsk Sauce
Kinesisk Soya
Fremgangsmåde
Æggene koges i 20 min. i rigeligt vand sammen med løgskaller (de tørre lag
af løgene) Efter afkøling knækkes skallen på ægget ganske lidt.
Et stort sylteglas fyldes med vand og heri opløses så meget salt som det er
muligt. Herefter lægges æggene i saltvandet, og man lader dem stå i glasset.
Æggene skal trække i saltvandet min. 24 timer inden servering, og kan stå i
saltvandet max. 3 døgn.
Servering
Æggene serveres dekorativt i glasset, således at et æg fiskes op af
saltvandet, hvorefter det pilles. Ægget skæres over i 2 halve (blommen vil
pga. den lange kogetid være grøn i kanten). Blommen tages forsigtigt op, og
i blommehullet hældes lidt af tilbehøret. Blommen lægges forsigtigt omvendt
tilbage på ægget, hvorefter det halve æg med tilbehør spises i en mundfuld
(derfor bør æggene ikke være så store). Denne himmerigsmundfyld skyldes godt
efter med masser af øl og snaps.
|