Vel, dette er hvad E. K. Westergaards "Danske egnsretter" ved om lungepølse:
"Lungebånd, senere kaldt lungepølse, blev tidligere spist stegt til kål
o.s.v. eller kogt i hvidkålssuppe, grønkålssuppe eller ærtesuppe, men den
gik af brug lidt op i 1900-tallet. Farsen blev blandet af hakket lunge, fra
40 til 70% småkød, nyre, hjerte eller hvad nu den enkelte husmor fandt for
godt. Krydderierne var salt, peber og allehånde. Nogle kom lidt timian i. Nå
pølserne havde ligget i saltlage og var blevet kogt, fik de en kort omgang
røg."
Lyder meget ligesom den skotske Haggis, bortset fra at havregrynene mangler.
MVH
Peter
ib <ib@phood.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:8vt3jb$2s1n$1@news.cybercity.dk...
> Nogen der har en opskrift på lungepølse ?
>
>
|