/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
chili con carne ala USA
Fra : Ralph


Dato : 25-11-00 12:45

Findes der en speciel afart af subj. i USA eller er det originale
mexikanske de spiser der.
Jeg kunne godt tænke mig en opskrift, da min bliver mere og mere
fordansket hver gang. I øvrigt synes jeg at min mad smager mere og mere
ens.
Den samme tomatsovs til pizza og fyldte pandekager.
Den samme fond til boller i seller, stuvet asparges, høns i pebberrod.
Den samme fars til frikadeller, meat loaf, boller i karry/selleri
Den samme kødsovs, til spaghetti, lasagne, pizza ala mor(stor bradepande
og to-tre cm fyld), og - det som fik mig til at spørge - chili con Carne
(der er dog hvide bønner i)

Har I nogle råd, så man ikke falder i de samme gamle dumme vaner som vor
mor.

Venligst
Ralph


 
 
N/A (25-11-2000)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 25-11-00 16:59



Anne-Christine Chris~ (25-11-2000)
Kommentar
Fra : Anne-Christine Chris~


Dato : 25-11-00 16:59

Hejsa

Jeg er helt enig med Anja - kast dig ud i det med forskellige krydderier, du
kan evt. skrive ned præcis hvad du putter i, så er det altid nemmere at
huske næste gang - hvad enten det var den bedste nogensinde eller der er
noget som skal udelades. Tilbage til chili con carne, så er mine "hemmelige
ingredienser" spidskommen, en sjat snaps og noget god mørk chokolade.
God fornøjelse med det...

Hilsen Stinne
"Anja" <skjoldborgNOSPAM@iname.com> skrev i en meddelelse
news:8vocu5$3tk$1@news.inet.tele.dk...
> Ralph <morso@post4.tele.dk> skrev
>
> > Findes der en speciel afart af subj. i USA eller er det originale
> > mexikanske de spiser der.
>
> I USA spiser man som hovedregel "tex-mex" dvs en amerikansk variant af det
> mexikanske køkken. Det er faktisk det de fleste af os opfatter som
mexikansk
> mad.
>
> > Jeg kunne godt tænke mig en opskrift, da min bliver mere og mere
> > fordansket hver gang. I øvrigt synes jeg at min mad smager mere og mere
> > ens.
>
> Ud fra min ringe erfaring er det vigtigste at man tør kaste sig ud i brug
af
> krydderier! Jeg mener f.eks. at der hører oregano, spidskommen, paprika.
> løg, hvidløg og chili til en chili con carne og så selvfølgelig
> kidney-bønner, aldrig de hvide! Smag til med både salt og sukker. Bønnerne
> skal først i de sidste 10 minutter, og så skader det ikke at koge dem selv
> med f.eks. hele chilier og hvidløg. Du kan også eksperimentere med
> forskellige arter af chilipebre, der kan være meget stor forskel i smagen.
> Find ud af om du bedst kan lide de krydrede eller stærke eller milde.
>
> Brug noget andet end tomater fra dåse engang imellem, f.eks. de store glas
> med koncentreret tomatsovs (casa de et aller andet som jeg desværre ikke
har
> set længe der hvor jeg handler) men også den store papkarton med tomatpure
> er god.
>
> God fornøjelse
>
> --
> mvh Anja
> skjoldborgNOSPAM@iname.com
>
>



Torben abildgaard (26-11-2000)
Kommentar
Fra : Torben abildgaard


Dato : 26-11-00 00:03

Enig i krydderierne, men prøv også at skære et stykke kød i tern og lad dem
koge møre- med en porter og en kop kaffe i.

vh/Torben
Anja skrev i meddelelsen <8vocu5$3tk$1@news.inet.tele.dk>...
>Ralph <morso@post4.tele.dk> skrev
>
>> Findes der en speciel afart af subj. i USA eller er det originale
>> mexikanske de spiser der.
>
>I USA spiser man som hovedregel "tex-mex" dvs en amerikansk variant af det
>mexikanske køkken. Det er faktisk det de fleste af os opfatter som
mexikansk
>mad.
>
>> Jeg kunne godt tænke mig en opskrift, da min bliver mere og mere
>> fordansket hver gang. I øvrigt synes jeg at min mad smager mere og mere
>> ens.
>
>Ud fra min ringe erfaring er det vigtigste at man tør kaste sig ud i brug
af
>krydderier! Jeg mener f.eks. at der hører oregano, spidskommen, paprika.
>løg, hvidløg og chili til en chili con carne og så selvfølgelig
>kidney-bønner, aldrig de hvide! Smag til med både salt og sukker. Bønnerne
>skal først i de sidste 10 minutter, og så skader det ikke at koge dem selv
>med f.eks. hele chilier og hvidløg. Du kan også eksperimentere med
>forskellige arter af chilipebre, der kan være meget stor forskel i smagen.
>Find ud af om du bedst kan lide de krydrede eller stærke eller milde.
>
>Brug noget andet end tomater fra dåse engang imellem, f.eks. de store glas
>med koncentreret tomatsovs (casa de et aller andet som jeg desværre ikke
har
>set længe der hvor jeg handler) men også den store papkarton med tomatpure
>er god.
>
>God fornøjelse
>
>--
>mvh Anja
>skjoldborgNOSPAM@iname.com
>
>



N/A (25-11-2000)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 25-11-00 21:10



Peter Westh (25-11-2000)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-11-00 21:10

Jeg glemte at nævne, at jeg ikke kender forskellen på de forskellige typer
chili. Min yndlingschili'er er de små, som har form som almindelige
peberfrugter, men er ca 2-3 cm lange. De fås røde, gule og grønne i gode
grønthandere. De er så stærke, så man tror det er løgn, men har også en
utroligt rigt facetteret fylde i smagen.

MVH

Peter






Kvan (27-11-2000)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 27-11-00 10:56

Ralph <morso@post4.tele.dk> writes:

> Findes der en speciel afart af subj. i USA eller er det originale
> mexikanske de spiser der.

Man kan gødt møde chili con carne i USA, men i det meste af
sydstaterne vil folk grine af dig, hvis du begynder at tale om at
putte hakket kød, majs, bønner og den slags i en gryde og kalde det
"chili". På disse kanter koger man nemlig ren "chili", som bastår af
brunet kød i tern, samt en ordentlig bunke krydderier. Det er en
ganske anden ret end "chili con carne", og den er samtidig meget
sværere at fordanske. Til gengæld kræver den nogle
specialingredienser, såsom chipotle-chilier, som dog efterhånden kan
fås i næsten ethvert supermarked.

Der er fyldt med opskrifter på http://www.chili.org/recipes.html.

- Kvan.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste