/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Foccacia brød
Fra : Tone Hilde


Dato : 10-12-01 13:53

Hei !

Skulle så gjerne hatt en god oppskrift på foccacia brød.Skal ha suppeselskap
på lørdag og da hadde det vært godt med det brødet til .På forhånd takk !!!!

Hilsen Tone



 
 
Kim Juul (10-12-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 10-12-01 17:43


"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i en meddelelse
news:jh2R7.12126$yB2.185193@news1.oke.nextra.no...
> Hei !
>
> Skulle så gjerne hatt en god oppskrift på foccacia brød.Skal ha
suppeselskap
> på lørdag og da hadde det vært godt med det brødet til .På forhånd takk
!!!!
>
> Hilsen Tone



Focaccia.
Focaccia er en form for pizza, men lidt anderledes. Man kan bruge evt.
skinke eller bacon til kommer ovenpå.
Der anvendes:
½ pakke gær
1 dl vand
4 dl mælk
700 g italiensk hvedemel
salt
tørrede krydderurter (provence blanding eller rosmarin)
olivenolie

Fremgangsmåde:
Opløs gær i vand. Tilsæt mælk, 2 tsk. salt, 1 spsk. krydderurter og 1 spsk.
olivenolie. Rør melet i lidt efter lidt, måske skal der lidt mere eller lidt
mindre i. Ælt dejen, indtil den er glat og elastisk. Kom dejen i en skål med
lidt olivenolie i bunden, vend dejen i olien, så den ikke trækker skind,
mens den hæver. Stilles til hævning et lunt sted cirka en time.
Når dejen er hævet, æltes den igennem og rulles / presses ud i bunden af en
bradepande smurt med olivenolie. Stilles igen til hævning i en time, dækket
af en fugtigt viskestykke eller plastfilm.
Efter en time laves der huller i dejen med fingrene, mange huller, som skal
være ret dybe. Dejen dryppes eller sprayes med olivenolie og drysses med
salt og et par spsk. krydderurter. Bages ved 225 grader i 25-30 min.


--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Mrs Krabappel (11-12-2001)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 11-12-01 13:03

Jeg kan ikke lade være...
Focaccia har intet at gøre med hverken pizza, skinke eller bacon, og heller
ikke med suppe.

Den originale focaccia kommer fra Recco og er en tynd brød fyldt med en
friskost ved navn stracchino. Den "alm. focaccia" er en slags snak som i
disse rige dage - med overflod af kød og storslagtere der skal sælge deres
produkter - bruges som basis for sandwich.
I Italien er der få "godkendte" sandwich, skinke og ost eller mozzarella og
tomat.
Helst grillede, således at osten smelter en smule.

Man kan købe meter-pizza og meter-focaccia i mange pizza/focaccia take-away
i Italien, og fyld er som regel ost/skinke, eller oliver på toppen - helst
sorte. Spises som sagt som snak eller hurtig måltid.
Basisdej er beskrevet i denne tidl. indlæg og man kan finde focaccia
opskrifter overalt - bare man staver det rigtigt
http://groups.google.com/groups?q=focaccia+recco+group:dk.kultur.mad%2Bdrikk
e&hl=da&rnum=1&selm=PP9O5.59%24HV3.1510%40news.get2net.dk
(adressen er sikkert delt i to så brug copy&paste to gange...)

Sandra



Tone Hilde (12-12-2001)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 12-12-01 09:36

Tusen takk for opplysningene. Skal si du sitter inne med Focaccia
kunnskaper.
"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i melding
news:MCmR7.57$Qv5.5492@news.get2net.dk...
> Jeg kan ikke lade være...
> Focaccia har intet at gøre med hverken pizza, skinke eller bacon, og
heller
> ikke med suppe.
>
> Den originale focaccia kommer fra Recco og er en tynd brød fyldt med en
> friskost ved navn stracchino. Den "alm. focaccia" er en slags snak som i
> disse rige dage - med overflod af kød og storslagtere der skal sælge deres
> produkter - bruges som basis for sandwich.
> I Italien er der få "godkendte" sandwich, skinke og ost eller mozzarella
og
> tomat.
> Helst grillede, således at osten smelter en smule.
>
> Man kan købe meter-pizza og meter-focaccia i mange pizza/focaccia
take-away
> i Italien, og fyld er som regel ost/skinke, eller oliver på toppen - helst
> sorte. Spises som sagt som snak eller hurtig måltid.
> Basisdej er beskrevet i denne tidl. indlæg og man kan finde focaccia
> opskrifter overalt - bare man staver det rigtigt
>
http://groups.google.com/groups?q=focaccia+recco+group:dk.kultur.mad%2Bdrikk
> e&hl=da&rnum=1&selm=PP9O5.59%24HV3.1510%40news.get2net.dk
> (adressen er sikkert delt i to så brug copy&paste to gange...)
>
> Sandra
>
>



Tone Hilde (12-12-2001)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 12-12-01 21:44

Takk for opplysningene. Skal si du har Focaccia kunnskaper.
"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i melding
news:MCmR7.57$Qv5.5492@news.get2net.dk...
> Jeg kan ikke lade være...
> Focaccia har intet at gøre med hverken pizza, skinke eller bacon, og
heller
> ikke med suppe.
>
> Den originale focaccia kommer fra Recco og er en tynd brød fyldt med en
> friskost ved navn stracchino. Den "alm. focaccia" er en slags snak som i
> disse rige dage - med overflod af kød og storslagtere der skal sælge deres
> produkter - bruges som basis for sandwich.
> I Italien er der få "godkendte" sandwich, skinke og ost eller mozzarella
og
> tomat.
> Helst grillede, således at osten smelter en smule.
>
> Man kan købe meter-pizza og meter-focaccia i mange pizza/focaccia
take-away
> i Italien, og fyld er som regel ost/skinke, eller oliver på toppen - helst
> sorte. Spises som sagt som snak eller hurtig måltid.
> Basisdej er beskrevet i denne tidl. indlæg og man kan finde focaccia
> opskrifter overalt - bare man staver det rigtigt
>
http://groups.google.com/groups?q=focaccia+recco+group:dk.kultur.mad%2Bdrikk
> e&hl=da&rnum=1&selm=PP9O5.59%24HV3.1510%40news.get2net.dk
> (adressen er sikkert delt i to så brug copy&paste to gange...)
>
> Sandra
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste