/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekalender - 10. december
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 10-12-01 06:55

(V) * (V) * (V) * (V) * (V) * (V) * (V)
V V V V V V V
Berliner-pfannkuchen fra Hjemmebageriet!

Alle kender de dejligt fedtede runde boller med en klat abrikos, sveske
eller hindbær indeni og trillet i sukker udenpå. Det ville være forkert
at påstå, at de er hurtigt lavede, men en regn- eller snevejrsdag kan
man godt hygge sig gevaldigt med at gå og bage i sit køkken.

¼ l mælk
50 g gær
500 g mel
lidt kardemomme
revet citronskal
100 g smør, smeltet
100 g sukker

Mælken lunes, og gæren røres ud i den, før det blandes med melet. I
melet blandes lidt kardemomme og revet citronskal. Derefter tilsættes
det smeltede smør og til sidst sukkeret.
Dejen æltes, til den er fint blank og stilles til hævning et par timer.
Æltes igen og trilles til en tyk pølse, som skæres i ikke for tynde
skiver. Lægges sammen to og to med sveske, abrikos- el. hindbærmarmelade
og trykkes godt sammen i kanten. Bollerne stilles til hævning igen på en
fedtet plade, og når de er blevet næsten dobbelt så store, bages de i
kogende friture fedt el. olie, som ikke må være for hed, for det er ikke
meningen, bollerne skal have hård skorpe. Når de har kogt i ca. 10
minutter, fiskes de op og lægges på gråt papir, så fedtet kan løbe af.
Serveres lunkne, trillet i groft tesukker eller alm. melis.

- GOD JUL -
Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- _
\( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...

Q
o o o /\
/ \ / \ / \ /**\
-.- -.- -.- _ /***\
/( )/ \( )/ /( )/ /*****\
_| \/ . _| \/ _| \/ || ... kun [14] dage tilbage *<|

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Frisk til sidste bid.
En god hjemmebagt skærekage holder sig
friskbagt og lækker lige til det sidste, hvis
man opbevarer den i en kagedåse sammen
med et halvt frisk æble.



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste