/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
kj/kcal
Fra : Daniel Blankensteine~


Dato : 07-12-01 12:15

Jeg vil bare gerne vide når man skal se på hvad der feder er det så der hvor
der står KJ eller KCAL og hvad er forskellen?

MVH Lisbeth

PS: Jeg ved godt at man også skal se på fedtprocenten!*s*



 
 
Christian Vandsø (07-12-2001)
Kommentar
Fra : Christian Vandsø


Dato : 07-12-01 12:48

On Fri, 7 Dec 2001 12:15:08 +0100, "Daniel Blankensteiner"
<db@traceroute.dk> wrote:

>Jeg vil bare gerne vide når man skal se på hvad der feder er det så der hvor
>der står KJ eller KCAL og hvad er forskellen?

Både joule og kalorier er en energienhed. Idag benyttes joule som
standardenhed for energi, men kalorier er ikke sådan at udrydde. En
kilokalorie (1 kcal) svarer til 4,184 kilojoule (4,184 kJ).

/Christian
--
[ http://vis.mig.et.geekshow.dk ]
[ Non semper ea sunt quae videntur. ]

Anders Sewerin Johan~ (07-12-2001)
Kommentar
Fra : Anders Sewerin Johan~


Dato : 07-12-01 14:29

> PS: Jeg ved godt at man også skal se på fedtprocenten!*s*

Hej!

Faktisk behøver du ikke at se på fedtprocenten, når du først har set på
energiindholdet (kj/kcal). Fedtprocenten (eller fedtenergiprocenten) er kun
en tommelfingerregel til at etablere om noget har en høj eller lav energi
pr. gram - en overflødig kalorie feder lige meget, om den så end kommer fra
fedt, protein, kulhydrater eller alkohol.

Det væsentlige er at få så megen mæthedsfølelse som mulig pr. kalorie. Her
er råvarer med en relativt høj fedtprocent (i forhold til f.eks. havregrød)
faktisk godt, nemlig (rent rødt) oksekød, kylling, fed fisk osv. Husk også
at du har brug for proteiner for at opbygge muskler, hvilket især er vigtigt
hvis du kombinerer kostomlægning med træning og motion.

Den megen fokus på fedtenergiprocent skyldes at mange får deres overflødige
kalorier fra mælkefedt i mejeriprodukter og forarbejdede fødevarer, eller i
olier i slik, dressinger osv. Problemet med fedtenergiprocent er, at mange
fokuserer på fedt i stedet for en helstøbt kost, der sandelig også gerne må
(skal!) indeholde passende mængder fedt.

Med venlig hilsen
Anders S. Johansen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste