"Johnny Larsen" <johnny.m@larsen.dk> skrev i en meddelelse
news:9uq6te$1mhf$1@news.cybercity.dk...
> Hej Alle !
>
> Ønskes forslag til hvordan man laver et vellykket og festligt fonduebord.
> tilbehør med mere.
Fondue er mange ting. Den kan være både varm og kold, og laves af alverdens
ting og sager.
Generelt må man vel sige, at fondue handler om at dyppe "noget" i "noget
andet" - for at spise det naturligvis.
Jeg tror nok at de mest almindelige udgaver er, at du laver ostefondue eller
olie/bouillon-fondue, som du tilbereder dine råvarer i ved bordet.
Alternativt kan man benytte tilberedte varer, som man dypper i lun
tomatsauce o.l. Jeg har en hel kogebog om emnet, men det kan hurtigt blive
lidt for alternativt....
Vi plejer at lave "ude ost" modellen. Hertil varmer vi enten 1 liter olie
eller 1 liter kraftig bouillon i en fonduegryde, og serverer små stykker god
kød, champignon, pølser, hakkebøffer, hvidløg o.l. til.
Dertil skal naturligvis laves en masse saucer frit efter fantasien og
lysten.
Der er ingen ide i at lave varm tilbehør, fx kartofler eller andet til. Det
når simpelthen at blive koldt inden man har lavet det første stykke kød -
fondue er en helaftensforestilling. Server derfor istedet chips, salat eller
lignende til.
Håber du har fået lidt inspiration.
Stefan