/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekalender - 6. december
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 06-12-01 06:56

*. * . Hjemmebagt julepynt! . * . * . * .
* . * . * . * . *. * . * . * . * . * .
* . * * . * . . * * . * * . * . * . *

Det ligner kager - er også kager, men de kan IKKE spises. De laves
udelukkende til at hænge på juletræet eller til pynt på julebordet. Der
er intet i vejen for at børnene også kan være med.

Dejen laves af 4 kopper hvedemel, 1 kop salt og 1½ kop vand.
Først blandes mel og salt sammen i en skål, og så tilsættes vandet. Når
ingredienserne er ordentlig blandede, tages dejen ud af skålen og æltes
4-5 minutter.
Hvis dejen bliver for stiv, skal man blot komme noget mere vand i.

Formningen; begynder, når dejen er færdig. Både når det gælder børn og
voksne, bør man starte i det små - simple former og få detaljer.
Det er klogt altid at gå ud fra kugler eller pølser, som man triller på
bordpladen. Disse kan så trykkes flade, formes til ringe, dekoreres og
udvikles videre i én uendelighed.
Dekorationerne kan udføres med alt muligt mellem himmel og jord. Fx kan
striberne på englenes vinger laves med tænderne på en gaffel.
Man kan også præge mønstre med knapper, kagehjul, clips og mange andre
ting.
Større arbejder må armeres med lidt hønsenet, men i øvrigt bør man holde
sig fra opretstående figurer. De vil uvægeligt synke sammen - og er også
svære at få ind i ovnen.

Bagningen; foretages i en ovn, der først er varmet op til ca. 175°, og
bagetiden er mellem 1-2 timer alt efter tingenes tykkelse. Man kan
mærke, om de har fået nok, ved at stikke i dem med en strikkepind. Hvis
de stadig er bløde, skal de have mere.
Når bagningen er færdig, løftes tingene af pladerne med en paletkniv og
sættes til afkøling på køkkenbordet.
Bagefter kan man male figurene med plakatfarve. Det kan se ganske
festligt ud, - men der er nu også noget smukt ved de ufarvede figurer.
NB: Man må endelig huske at give overfladen en gang fiksativ eller lak.
Ellers vil saltet i dejen suge fugt fra luften, så massen bliver blød.

Se så at komme i gang piger! *<|)

- GOD JUL -
Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.-
\( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...

--
Mvh.
Peter W. Bosse
Det Digitale Køkken



 
 
Ole & Christina (06-12-2001)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 06-12-01 16:43

For at gøre det endnu mere julet, kan man dekorere figurene med nelliker
eller andet julekrydderi. Det skal stikkes i figurene inden bagning.

Christina

> *. * . Hjemmebagt julepynt! . * . * . * .
> * . * . * . * . *. * . * . * . * . * .
> * . * * . * . . * * . * * . * . * . *
>
> Det ligner kager - er også kager, men de kan IKKE spises. De laves
> udelukkende til at hænge på juletræet eller til pynt på julebordet. Der
> er intet i vejen for at børnene også kan være med.
>
> Dekorationerne kan udføres med alt muligt mellem himmel og jord. Fx kan
> striberne på englenes vinger laves med tænderne på en gaffel.
> Man kan også præge mønstre med knapper, kagehjul, clips og mange andre
> ting.

> Når bagningen er færdig, løftes tingene af pladerne med en paletkniv og
> sættes til afkøling på køkkenbordet.
> Bagefter kan man male figurene med plakatfarve. Det kan se ganske
> festligt ud, - men der er nu også noget smukt ved de ufarvede figurer.
> NB: Man må endelig huske at give overfladen en gang fiksativ eller lak.
> Ellers vil saltet i dejen suge fugt fra luften, så massen bliver blød.
>
> Se så at komme i gang piger! *<|)
>
> - GOD JUL -
> Q
> o o o /\ o o
> / \ / \ / \ /**\ / \ / \
> -.- -.- -.- /***\ -.- -.-
> \( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
> \/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
> Det Digitale Køkken
>
>



Peter W. Bosse (07-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 07-12-01 09:56

"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i meddelandet...

> For at gøre det endnu mere julet, kan man dekorere figurene med
> nelliker eller andet julekrydderi. Det skal stikkes i figurene inden
> bagning.

Det kan man sikkert godt - hvis du evt. giver det en gang lak.


--
Mvh.
‹(•¿•)›
Peter W. Bosse



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408588
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste