/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekalender - 5. december
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 05-12-01 06:25

*. * . Julebag fra Hjemmebageriet! . * . * . * .
* . * . * . * . *. * . * . * . * . * .
* . * * . * . . * * . * * . * . * . *

Selv om julens bagværk er traditions-bagværk, så kan vi måske også
få lejlighed til at bage lidt efter de nyere opskrifter, der er nemme at
gå til. Bag aldrig for store portioner - man får alt for nemt for mange
småkager, for tænk altid på, at ingen julesmåkager er spændende, når
vi har nået januar. *<|

Klejner fra Hjemmebageriet (tynde og sprøde):
ca. 50 stk.

25 g smør
3 spsk sukker
3 æggeblommer
3 spsk fløde
revet skal af 1 citron
1 spsk akvavit
200 g mel
-
1 fl. olie el. 400 g svinefedt til kogning

Smør og sukker røres, heri æggeblommerne, citronskal, fløde, akvavit og
til sidst melet.
Dejen æltes sammen, lægges koldt og skal være helt kold, når den rulles
tyndt ud. Med klejnesporen skæres dejen ud i lange strimler på skrå 10
cm lange og ca. 2-3 cm brede. I midten mærkes en streg og herigennem
puttes den ene snip af dejen. Klejnerne lægges på et melet fad eller
spækkebræt og stilles koldt, gerne en eller flere timer, inden de koges
få minutter i varm olie eller svinefedt.
Klejnerne lægges til afdrypning på groft papir, når de er kogte.
Pas på! Er klejnerne ikke gennemkolde, når de kommes ned i det varme
fedt eller olie, smuldre de ud og mister faconen.

- GOD JUL -
o o o o o
/ \ / \ / \ / \ / \
-.- -.- -.- -.- -.-
\( )/ /( )/ \( )\ \( )/ /( )/
_||_ _| \/ \/ |_ _||_ _| \/ ...

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Forskning ved Teknologisk Institut peger på, at det ikke
er uhygiejnisk at anvende træspækbrætter ved madlavningen.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=11&d=29#id67995



 
 
Bess (05-12-2001)
Kommentar
Fra : Bess


Dato : 05-12-01 13:50

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:InjP7.3054$z4.338693@news000.worldonline.dk...
> *. * . Julebag fra Hjemmebageriet! . * . * . * .
> * . * . * . * . *. * . * . * . * . *
..
> * . * * . * . . * * . * * . * . * . *
> Selv om julens bagværk er traditions-bagværk, så kan vi måske også
> få lejlighed til at bage lidt efter de nyere opskrifter, der er nemme
at
> gå til. Bag aldrig for store portioner - man får alt for nemt for
mange
> småkager, for tænk altid på, at ingen julesmåkager er spændende, når
> vi har nået januar. *<|
>
> Klejner fra Hjemmebageriet (tynde og sprøde):
> ca. 50 stk.

Jeg kan nu bedre li' de tykke og bløde

Dej:
500 g hvedemel
1/2 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
125 g margarine
3 æg
3 spsk. fløde
175 g sukker
1 tsk. revet citronskal


Tilberedning:

Mel, hjortetaksalt og kardemomme sigtes sammen. Kold margarine hakkes i
melet. Æg, fløde, sukker og citronskal røres sammen og hældes i. Dejen
æltes sammen, stilles koldt og rulles ud i 1/2 cm's tykkelse på
melstrøet bord og skæres med klejnesporen i 5 cm brede strimler efter en
lineal. Strimlerne skæres igen i spidse firkanter, der ridses på midten
og vrides til klejner. Klejnerne lægges koldt. Olien eller palminen
varmes i en tykbundet gryde til 180 gr.
Klejnerne koges hurtigt heri, 3-4 stykker ad gangen. Lægges på
fedtsugende papir. Når klejnerne er kolde, kan de lægges i kagedåser.



Mvh

Bess




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177510
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408585
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste