"izeqb" skrev:
> 2) En dolk-agtig kniv ca. 15 cm lang.
Formentlig en filletkniv, speciel velegnet til filletering af fisk (skære
siderne af fisken) o.lign.
> 3) En mindre "dolk" ca. 10 cm. lang.
Formentlig en grøntsagskniv, til at skære i frugt og grøntsager (f.eks.
skrælle en appelsin).
> 4) En kniv med et meget stort blad.
> Bladet er ca. 10 cm bred og 30 cm langt.
Kaldes også en japansk grøntsagskniv.
Rigtig god til at hakke med, grøntsager o.lign.
Kokkeknivene kan have flere udformninger, men har normalt meget store blade.
> 5) På den sidste kniv er bladet ikke lige
> bredt. Det er smallere i starten af bladet og
> tykkere i enden. Bladet er ca 20-30 cm. langt.
En almindelig universalkniv til køkkenet, f.eks. til at skære kød i skiver.
Formentlig den du vil benytte oftest - næst efter brødkniven
===
Men glem hvad de hedder, brug dem som du finder bedst. Selv syntes jeg
f.eks. at min filletkniv er fremragende til salat (skære agurk,
peberfrugter, tomater osv).
Mvh, Lars