Hjemmelavet knas og/eller æbler på pind.
Det er altid hyggeligt at lave sin konfekt/knas selv.. og har man børn
og forøvrigt selv har lidt sans derfor, så er det bare om at komme i
gang.
Knækglasur:
275 g sukker
4 spsk vand
1 spsk glykose
1 tsk eddike
-
Forskellige frugter:
fx appelsinskaller, mandarinstykker (evt, fra dåse), marcipan m.
valnødder mv.
Sukker, glykose, vand og eddike kommes i en tykbundet emaljeret gryde
og bringes i kog. Koger kraftigt uden låg i 8-10 minutter. Prøv evt.
kugleprøven.. (Kan du i koldt vand trille glasuren/karamellen til en
kugle, er den færdigkogt).
Afdryppede frugter eller konfektstykker dyppes i glasuren, brug evt. to
gafler hertil. Stykkerne lægges til afdrypning på et stykke
pergamentpapir. Når glasuren er kold, er den bolsjeagtig og stiv, og
konfekten opbevares i en dåse.
Variation: Glasuren anvendes også til vandbakkelser, - evt. dyppes også
halve valnødder eller vindruer i glasuren, og mens denne endnu er er
fugtig, "klistres" de fast på bagværket.
Æbler på pind:
Små pudsede pigeoner sættes på en pind, dyppes i glasuren, drejes
rundt og stikkes fx i grapefrugter el. et kålhoved, for at æblerne her
kan tørre. Evt. kan de forinden trilles i kokosmel. De herlige æbler, er
velegnet til børneselskab.
Figner kan laves på samme måde.
Husk blot at man skal bruge pinde af træ, ikke plastic, der let smelter
i den varme sukkerlage.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Søg på nettet, så er denne gruppe
helt og aldeles overflødighed.
-Emil
|