/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
fin menu - et par spørgsmål
Fra : sune vuorela


Dato : 21-11-01 15:30

Hejsa!

Her om en tre ugers tid står jeg foran at skulle lave em MEGET god
gang mad til nogle mennesker. Sådan en treretters menu med alt
godt.... Jeg har selv nogle ideer som jeg gernwe vil have lidt
kommentarer på. Jeg er desuden ikke så stærk i vine...

Forret:

Laks på en bund af fennikel med persille oven på. Serveres med en
hollandaisesauce

Det er kun en ide jeg har fået ud fra at studere nogle forskellige
opskrifter - men jeg frygter at fennikel vil smage for meget igennem.
Jeg forestiller mig noget med at skære en del fennikel i strumler,
brede det ud på et passende fad, lægge laks ovenpå. Herefter en masse
persille - evt. blandet med noget spinat oven på. Til sidst ca 35
minutter i ovnen - alt after størrelsen af fisk....
Serveres anrettet med hollandaisesauce og en "blomst" persille

Serveres med en god hvidvin - nogle bud?


Hovedret

Culottesteg med ???? og god sauce og tomatsalat

Culottesteg på en rist ind i ovnen. Under risten ligger en bradepande
med vand og forskellige grøntsager (løg, gulerødder, en smule
fennikel, persillestilkene fra forretten plus eventuelt noget mere...)
Dette bruges til sauce sammen med noget fløde.
Tomatsalat: tomater i skiver, salatløg i fine tern, fetaost i fine
tern (den fra den lokale etniske forretning)
Men jeg mangler noget til stegen!

Serveres med en god rødvin - nogle bud


Dessert:

Hjemmelavet vanilleis, whiskeyflamberede frugter og flødeskum vendt
med karamel.

Hvad driker man hertil?

På forhånd tak for hjælpen

Sune




 
 
Lisa Andersen (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Lisa Andersen


Dato : 21-11-01 23:03

Hej Sune;
Måske skulle du bruge i opskrift længere ned i nyhedsgruppen med flødekogt
fennikkel og laks....Evt. røget tror jeg kunne være godt...Og så måske ikke
hollandaise?
Desserten lyder lækker....Evt. med en god, iskold, knastør
champagne....eller vodka....eller mere traditionelt
en god dessertvin.....
God fornøjelse...
mvh Lisa
"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:3bfbb7ad.15868076@news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Her om en tre ugers tid står jeg foran at skulle lave em MEGET god
> gang mad til nogle mennesker. Sådan en treretters menu med alt
> godt.... Jeg har selv nogle ideer som jeg gernwe vil have lidt
> kommentarer på. Jeg er desuden ikke så stærk i vine...
>
> Forret:
>
> Laks på en bund af fennikel med persille oven på. Serveres med en
> hollandaisesauce
>
> Det er kun en ide jeg har fået ud fra at studere nogle forskellige
> opskrifter - men jeg frygter at fennikel vil smage for meget igennem.
> Jeg forestiller mig noget med at skære en del fennikel i strumler,
> brede det ud på et passende fad, lægge laks ovenpå. Herefter en masse
> persille - evt. blandet med noget spinat oven på. Til sidst ca 35
> minutter i ovnen - alt after størrelsen af fisk....
> Serveres anrettet med hollandaisesauce og en "blomst" persille
>
> Serveres med en god hvidvin - nogle bud?
>
>
> Hovedret
>
> Culottesteg med ???? og god sauce og tomatsalat
>
> Culottesteg på en rist ind i ovnen. Under risten ligger en bradepande
> med vand og forskellige grøntsager (løg, gulerødder, en smule
> fennikel, persillestilkene fra forretten plus eventuelt noget mere...)
> Dette bruges til sauce sammen med noget fløde.
> Tomatsalat: tomater i skiver, salatløg i fine tern, fetaost i fine
> tern (den fra den lokale etniske forretning)
> Men jeg mangler noget til stegen!
>
> Serveres med en god rødvin - nogle bud
>
>
> Dessert:
>
> Hjemmelavet vanilleis, whiskeyflamberede frugter og flødeskum vendt
> med karamel.
>
> Hvad driker man hertil?
>
> På forhånd tak for hjælpen
>
> Sune
>
>
>



Casper (22-11-2001)
Kommentar
Fra : Casper


Dato : 22-11-01 20:06

Hej
Tør champagne til vanielieis! Så skal man da være ekstrem excentriker.
Der anbefales også en sød dessertvin - det lyder som en noget bedre
ide. Dog kræver is en meget sød dessertvin. Eneste ulempe hvis man
skal have noget dessertvin af "ædel råddenskab" typen er de høje
priser. Et godt bud ville måske være en sød sherry - man kan få en
flaske af virkelig god kvalitet til under 100 kr. Erik Sørensen i Kbh.
har fx et virkeligt godt mærke til lige omkring en hund.
Mvh
Casper



"Lisa Andersen" <lisa@paradis.dk> wrote in message news:<3bfc2408$0$89864$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> Hej Sune;
> Måske skulle du bruge i opskrift længere ned i nyhedsgruppen med flødekogt
> fennikkel og laks....Evt. røget tror jeg kunne være godt...Og så måske ikke
> hollandaise?
> Desserten lyder lækker....Evt. med en god, iskold, knastør
> champagne....eller vodka....eller mere traditionelt
> en god dessertvin.....
> God fornøjelse...
> mvh Lisa
> "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
> news:3bfbb7ad.15868076@news.tele.dk...
> > Hejsa!
> >
> > Her om en tre ugers tid står jeg foran at skulle lave em MEGET god
> > gang mad til nogle mennesker. Sådan en treretters menu med alt
> > godt.... Jeg har selv nogle ideer som jeg gernwe vil have lidt
> > kommentarer på. Jeg er desuden ikke så stærk i vine...
> >
> > Forret:
> >
> > Laks på en bund af fennikel med persille oven på. Serveres med en
> > hollandaisesauce
> >
> > Det er kun en ide jeg har fået ud fra at studere nogle forskellige
> > opskrifter - men jeg frygter at fennikel vil smage for meget igennem.
> > Jeg forestiller mig noget med at skære en del fennikel i strumler,
> > brede det ud på et passende fad, lægge laks ovenpå. Herefter en masse
> > persille - evt. blandet med noget spinat oven på. Til sidst ca 35
> > minutter i ovnen - alt after størrelsen af fisk....
> > Serveres anrettet med hollandaisesauce og en "blomst" persille
> >
> > Serveres med en god hvidvin - nogle bud?
> >
> >
> > Hovedret
> >
> > Culottesteg med ???? og god sauce og tomatsalat
> >
> > Culottesteg på en rist ind i ovnen. Under risten ligger en bradepande
> > med vand og forskellige grøntsager (løg, gulerødder, en smule
> > fennikel, persillestilkene fra forretten plus eventuelt noget mere...)
> > Dette bruges til sauce sammen med noget fløde.
> > Tomatsalat: tomater i skiver, salatløg i fine tern, fetaost i fine
> > tern (den fra den lokale etniske forretning)
> > Men jeg mangler noget til stegen!
> >
> > Serveres med en god rødvin - nogle bud
> >
> >
> > Dessert:
> >
> > Hjemmelavet vanilleis, whiskeyflamberede frugter og flødeskum vendt
> > med karamel.
> >
> > Hvad driker man hertil?
> >
> > På forhånd tak for hjælpen
> >
> > Sune
> >
> >
> >

Peter Westh (23-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 23-11-01 09:52

"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
news:3bfbb7ad.15868076@news.tele.dk...

> Dessert:
>
> Hjemmelavet vanilleis, whiskeyflamberede frugter og flødeskum vendt
> med karamel.
>
> Hvad driker man hertil?

Hvad med en Whiskeylikør af en slags - som du så også bruger til
flamberingen?

/P



sune vuorela (25-11-2001)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 25-11-01 23:05

On Fri, 23 Nov 2001 09:51:54 +0100, "Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk>
wrote:


>Hvad med en Whiskeylikør af en slags - som du så også bruger til
>flamberingen?
>
Når jeg ser ordet likør tænker jeg straks 22% - og det kan man jo ikke
flambere i....
Er det mig der er helt galt på den?

--
Sune

Peter Westh (26-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-11-01 08:43

"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
news:3c016acb.33193605@news.tele.dk...
> On Fri, 23 Nov 2001 09:51:54 +0100, "Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk>
> wrote:
>
>
> >Hvad med en Whiskeylikør af en slags - som du så også bruger til
> >flamberingen?
> >
> Når jeg ser ordet likør tænker jeg straks 22% - og det kan man jo ikke
> flambere i....
> Er det mig der er helt galt på den?


Det tror jeg - Southern Comfort (som er en whiskeylikør) holder f.eks. 38%,
og en likør som Grand Marinier kan man da udmærket flambere i (jvf. Crepe
Suzette). Nej, jeg kender ingen likører med så lav alkoholprocent - men de
findes da sikkert.

MVH

Peter



Peter W. Bosse (27-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 27-11-01 07:00

"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i meddelandet...

> Nej, jeg kender ingen likører med så lav alkoholprocent - men de
> findes da sikkert.

Bailey's Irish Cream Liqueur 17%


--
Mvh.
Peter W. Bosse



Jette Mogensen (26-11-2001)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 26-11-01 09:11

Jeg tror du tænker på hedvine- sherry,portvin,madeira osv. de holder 22 %

m.v.h.Jette
"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:3c016acb.33193605@news.tele.dk...
> On Fri, 23 Nov 2001 09:51:54 +0100, "Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk>
> wrote:
>
>
> >Hvad med en Whiskeylikør af en slags - som du så også bruger til
> >flamberingen?
> >
> Når jeg ser ordet likør tænker jeg straks 22% - og det kan man jo ikke
> flambere i....
> Er det mig der er helt galt på den?
>
> --
> Sune



Jan Boegh (26-11-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 26-11-01 22:13

"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
news:3c016acb.33193605@news.tele.dk...

> Er det mig der er helt galt på den?

Ja - 22% svarer til en hedvin, likør er spiritus, typisk 38% eller højere.

mvh
Jan


Jørgen Hess (28-11-2001)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 28-11-01 20:23


"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
news:ofyM7.7882$TN1.885761@news000.worldonline.dk...
> "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
> news:3c016acb.33193605@news.tele.dk...
>
> > Er det mig der er helt galt på den?
>
> Ja - 22% svarer til en hedvin, likør er spiritus, typisk 38% eller højere.
>
> mvh
> Jan
>
I grænsehandelens navn har man fundet på lidt smarte omgåelser af
toldreglerne.

Bordvin op til 15%
Hedvin op til 22%

Som endags rejsende må man ikke indføre hård spiritus.

Derfor kan man (eller har kunnet) købe "whiskysjus" og andre smarte påfund
alene med det formål at få spritstyrken ned på en hedvinsstørrelse.

Cherry-Heering sælges som en meget sød sag med 21,8% alkohol, jeg mener den
engang var noget højere i alkoholstyrke og havde en kraftigere kirsebærsmag.

mvh
Jørgen





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste