"Britta Madsen" skrev d. 19-11-01 11:04 dette indlæg :
> hejsa...
> Ja det er mig der skal stå for at holde juleaften i år, det er så
anden gang
> i mit 23 leve år.....
> Og jeg ville da gerne have nogle gode fif til maden(and, gås,
flæskesteg,
> sovsen osv.) så min julemad bare bliver noget de aldrig glemmer *SS*
> Håber I kan hjælpe mig, så jeg er kan være klar med det hele lidt i
god tid
> :)
> Knuser fra Britta
> PS. God jul
>
>
Hej Britta
Det vigtigste, hvis du ellers har styr på de forskellige retter, er
planlægning. Selve middagen juleaften består at så mange ting ,der skal
være færdige samtidig at en god planlægning er et must.
I dagene inden jul laver du rødkålen. Den bliver nemlig bedre af at
blive lavet en dag eller 2 i forvejen. Den kan også fryses.
Lillejuleaften skal du lave risengrøden, der skal bruges til ris a
làmanden.Fonden til sovsen koges også denne dag.
Om formiddagen juleaften laver du ris a làmanden færdig og stiller den i
køleskab med film over.Hvis du bruger syltede kirsebær til desserten, så
varmer du dem op i en gryde,tilsætter et glas kirsebærvin og jævner med
kartoffelmel. Du laver også sovsen færdig og koger kartoflerne ( til
brune kartofter) og piller dem. Stil dem koldt. Skræl de hvide
kartofler, og lad dem stå dækket med vand, indtil de skal koges.
Så skal du om eftermiddagen sætte stegen ovnen, og når den er næsten
færdigstegt,tænder du for de hvide kartofler.
Når stegen er færdig skal den stå cirka 20 min. og sætte sig. Her har du
til til at brune kartofler, og varme rødkål og sovs.
Da jeg ikke ved hvad din julemenu består af, kan jeg ikke give dig nogen
opskrifter .
Men ,hvis du har behov for nogen, er du da velkommen igen
God jul Jette
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"