/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dagens opskrift!
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 18-11-01 06:56

Spækket mælk (gl. opskrift):

- Er engentlig mælk tilberedt med spæk. Retten, som her består af mælk
tyknet med æg og tilsat spæk i små tern. Kendes bl.a. også under navnet
lait lardé og larded milk.

½ l sødmælk
8 sammenpiskede æg
250 g saltet flæsk (må ikke forvekles med "røget, saltet flæsk")
¼ g safran
smør til stegning

Flæsket skæres i meget små tern. Alle ingredienser koges forsigtigt
sammen under omrøring til det stivner. Massen kommes i en sigte foret
med et klæde og afdryppes grundigt mens den køler og stivner. Skæres i
skiver, der smørristes på pande.

Velbekomme!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

En af Europas ældste kogebøger er på dansk.
Den findes i to udgaver hhv. fra sidst i 1200-tallet
og først i 1300-tallet.



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408874
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste