Hej Peter
Tak for det, det vil jeg prøve at eksperientere med i nær fremtid.
Hilsen
Svend Åge
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:TdHJ7.1197$B4.258568@news000.worldonline.dk...
> "Svend Åge Sørensen" <svaage@post7.tele.dk> skrev i meddelandet:
>
> > Jeg mener at det er noget med at man benytter osterester sammen med
> > alkohol.
>
> Madam Mangor har i sin nyreviderede (Mogen Brandt) udgave en opskrift på
> Pot-käse..
>
> ½ kg gammel ost, lige meget hvad slags, af de stykker, man finder i
> ostehandleren restsalg, hakkes og kommes i en krukke med 1/8 l
> piskefløde, et snapseglas rom eller cognac, lidt salt og lidt sukker, og
> det hele omrøres godt.
> Efter nogle dage, hvori man jævnligt rører i det, er det atter tørt, og
> man kommer igen lidt fløde og rom på, indtil det næsten er opløst,
> hvorefter det kan bruges.
>
> -oo-
>
> Fru Constantin (Kvindernes Blad) fortæller herunder meget udførligt og
> letfatteligt om Potkæse...
>
> Rester af ost, helst gammel Ost, lægges i Blød om Natten i Mælk. (Man
> tager en lille Skaal og så lidt Mælk som muligt, for at ikke for megen
> Kraft skal trækkes ud af Osten.)
> Næste Dag skæres de alleryderste, uappetitlige Skorper af, Resten rives
> fint; hvad der ikke kan rives, stødes ganske fint i en Stenmorter. 500 g
> (1 pund) af denne Ost røres godt med 1¼ dl (½ Pægl) (8 Skef.) Kognak
> eller Rom, 2½ dl (1 Pægl) tyk Fløde, lidt Salt og Sukker. Massen stilles
> lidt til Side, røres da atter og presses fast ned i en Krukke, som
> tilbindes med Papir. Om 4 à 5 Dage er Osten færdig. Den maa helst
> serveres i en sirlig Krukke med fast Laag, da den udbreder en ubehagelig
> Lugt over hele Bordet.
>
> PS: Ja, de 'gamle' damer de kunne det bare.
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Uden en god Vægt er al Madlavning prisgivet Tilfældigheden.
> En fint vejende Vægt er det første, som man bør anskaffe til
> sit Køkkenudstyr. Naar vægten ikke benyttes til Vejning, maa
> der aldrig staa noget paa den, heller ikke Lodderne, da vægten
> derved taber din Evne til at veje fint. -Fru E. Constantin
>
>