I denne opskrift er der sukker, men du kan sikkert erstatte det med "flydende sød"??
Orangemarmelade
En god portion appelsinmarmelade er netop færdiggjort over en par søndagstimer i køkkenet. Jeg glemte at måle det hele af, så nedenstående opskrift er lidt cirka-agtig.
1 kg. økonologiske appelsiner (ca. 5 stk.)
2 økologiske citroner
1 kg. sukker
7 deciliter vand (ca.)
Vask frugterne og skær enderne af. Skær dem i både og fjern det hvide i midten af hver båd samt eventuelle sten. Læg frugterne i en gryde og hel vand på, så de er lidt mere end dækkede (ca. 7 dl.). Kog herefter i 45 minutter. Si væden fra og lad den koge videre uden låg mens frugterne pureres eller snittes (afhængig af behov). Vej lagen og vej frugtmosen. Der skal ca. være 2 kg. Tilsæt sukker svarende til halvdelen af denne vægt (ca. 1. kg.) Lad sukkeret smelte i den kogende saft og tilsæt herefter frugterne. Lad det hele koge i 30 minutter. Tilsæt herefter 4 tsk. rød melatin rørt op i lidt sukker. Kog videre i 2 minutter under omrøring. Sluk for blusset. Skyl glasene i atamonvand og stil dem klar. Rør 1 tsk atamonpulver i syltetøjet og hæld det på glasene og sæt hurtigt lågene på.