Det kan ikke væren producent, som svarer så dumt. Det må være en forhandler eller sædvanlig ukundig sælger.
Varmepumper følger naturligvis energisætningen.
Problemet er at de data, som brochurer angiver ikke er dem , som fysikkeren ser på.
Jeg skal prøve at give en korrekt forklaring uden at bruge de højtravende termodynamiske begreber.
Varme vil naturligt og af sig selv altid strømme fra et område med højere temperatur til et med lavere.Det gælder både ved stråling, ledning og konvektion. Derfor bliver der af sig selv for koldt i huset om vinteren og for varms om sommeren.
Varmepumpen formår at flytte varmestrømmen, så den i pumpen går den modsatte vej. Det er unaturligt , men kan lade sig gøre mod at man tilføjer noget mekanisk energi, som bliver til varme.
Jo større temperaturforskel, den pumper op mod, jo større mekanisk (elektrist ) energi skal tilføjes.
Den varmeenergi, som brochuren siger pumpen leverer består altså både af ,den der er fjernet fra det kolde sted, og den der er taget fra elforbruget. Men brochuren angiversom forbrug, kun den elektriske energi du skal betale for. Hvis du lægger den gratis varme den tager fra det kolde sted til så passer pengene.
Hvis du vil studere emnet nærmere, skal du finde en videregående fysikbog og se under Carnots kredsproces.
Den nødvendige andel mekaniske energi er teoretisk set lig med temperaturforskellen mellem det kolde og varme sted, divideret med temperaturen af det varme sted( +273° hvis du måler i celsiusgrader) .
I praksis kan en rigtig pumpe ikke nå så højt op i virkning, men du kan holde det reelle forbrug op mod den teoretiske, og på den måde finde ud af hvor godt pumpen udnytter energien.