Denne opskrift bruger jeg selv, opskriften bad min svigermor om at få, da hun smagte de klejner jeg havde lavet efter den....og med hendes madlavningstalent, ved jeg bare at den opskrift er i orden
500 gram mel
125 gram smør el. margarine
100 gram sukker
1 dl mælk eller fløde
2 æg
1 tsk bagepulver
½ tsk hjortetaksalt
1 tsk kardemomme
fint revet skal af en citron
palmin eller andet fedt til kogning.
Mel, kardemomme, bagepulver, hjortetaksalt sigtes sammen og fedtstoffet smuldres deri.
øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet.
Dejen hviler et koldt sted i 30 minutter.
Udrulles i ca ½ cm tykkelse og børstes godt af for mel.
Skæres ud til firkanter på ca 8 x 2½ cm, skær en ridse på langs og vrid dem.
Palmin eller andet fedtstof opvarmes tiil ca 180 grader, og klejnerne koges deri, ca 2½-3 minútter.
Tages op og lægges på fedtsugende papir.
Der bliver ca 50-60 klejner ud af portionen.
mvh dova