ja suppe kogt på hummerskaller og dele man ikke spiser. Måske også med fisk.
Ofte blender man skaller i "suppen"
Den koges ind og bruges til god og kraftig smag i visse retter. Det der menes i festmiddagen er formentlig en sauce eller lignende lavet på en bisque.
Du må skrive hele teksten om retten, hvis viskal komme det nærmere.
Denne opskrift på Jomfruhummer med bisque på sort pasta
forklarer det nok bedre end så mange andre tågede ord.:
ca. 40 jomfruhummerhaler m. skal
3 spsk. olivenolie
½ gulerod i skiver
1 løg i store tern
½ porre i skiver
2 fed hvidløg, delte
timian og persillestilk
1 spsk. konc. tomatpuré
4 cl cognac
2.5 dl hvidvin
2.5 dl fiskefont
2.5 dl vand
1 citron
salt, peber
2.5 dl. piskefløde
Sort pasta
Tilberedning:
Halerne tages ud af skallerne. Skallerne hakkes groft pg brunes af i olien. Urterne tilsættes sammen med tomatpuréem og det hele brunes godt. Herefter flamberes med cognac, hvorefter hvidvinen og fiskefonten tilsættes. Der koges op og vandet tilsættes. Der koges op og skummes af. Det hele køres på en blender og koger herefter let i 20 minutter. Bisquen sis fint og koges ned til under halvdelen. Fløde tilsættes og der koges ind til det har en god fast koncistens. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Halerne vendes i olivenolie og knust hvidløg. Steges hurtigt på en meget varm pande.
Den sorte pasta anrettes midt på tallerkenerne og overhældes med bisquen. De stegte haler placeres oven på pastaen og det hele serveres rygende varmt.