|
| koldrøgning af ørred Fra : Helle10 | Vist : 5234 gange 200 point Dato : 17-10-06 17:01 |
|
Er der én som kan hjælpe os. Min mand har taget to meget store ørreder ud af fryseren i den tro at han kunne aflevere dem til røgning imorgen, nu er de ved at tø og det viser sig at fiskemanden holder efterårsferie.
Kender I adressen på en som koldrøger og vacumpakker fisk?
Vi bor i Haslev på Sjælland så det skal være inden for en rimelig radius derfra
Fisken er stadig næsten frossen på det stor stykke men helt optøet på halestykket, så vi tør ikke genfryse den.
Håber at I kan hjælpe
| |
| Kommentar Fra : josga |
Dato : 17-10-06 17:10 |
|
Har i prøver telefonbogen eller kraks,der må stå noget.
Men det kan være svært, at finde en på denne årstid, det er jo næsten udenfor sæson.
Kender i ikke nogen lystfiskere der ryger selv, eller kender andre der evt. gør det. Håber det kan give jer en inspiration.
Det er de eneste jeg kan hjælpe jer med, så held og lykke med søgningen
Mvh. Josga
| |
| Kommentar Fra : Balcanard |
Dato : 17-10-06 17:32 |
| | |
| Kommentar Fra : janing |
Dato : 17-10-06 17:36 |
|
Hejsa Helle10
Hvis du ikke kan få dem røget, så kog dem med lidt kryderier og frys dem ned i det vand du har kogt dem i, så kan du altid bruge dem senere. De kan sagtens holde sig i et par måneder på denne måde.
Hilsen Jan
| |
| Kommentar Fra : janing |
Dato : 17-10-06 17:37 |
|
Hejsa Helle10
Hvis du ikke kan få dem røget, så kog dem med lidt kryderier og frys dem ned i det vand du har kogt dem i, så kan du altid bruge dem senere. De kan sagtens holde sig i et par måneder på denne måde.
Hilsen Jan
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 17-10-06 18:00 |
|
Jeg tror osse, jeg ville putte dem tilbage i fryseren...
Hellere det end at skulle til at panikkoge eller satse på fremmede koldrøgere...
| |
| Accepteret svar Fra : hanfli | Modtaget 200 point Dato : 29-10-06 11:41 |
|
Hvad med at gøre det selv ?
500 - 1000 gram ørredfillet.
3/4 kop salt ( groft )
Rå træeddike ( købes på apoteket)
Salt og råtræeddike blandes, ikke for tørt og ikke for vådt,
skal trække ca. 10 min.
Blandinden smørres i et tyndt lag på alle fire sider af fisken.
Kødstykkerne lægges sammen, pakkes godt ind i pergament
og plastpose.
Lægges 1½ døgn i køleskab.
Vandes ud ca. 2 - 3 timer ( efter smag )
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|