"Inger Pedersen" skrev d. 31-12-02 15:28 dette indlæg :
>
> "Bjarne_H" <Bjarne_H.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
> news:FXgQ9.19501$Hl6.2161768@news010.worldonline.dk...
> > Hvordan skal efterfølgende forstås?
> >
> > "De optøede jomfruhummere flækkes på langs og anrettes med kødsiden op i
> > ovnfast fad"
> >
> > Skal man flække hele hummeren altså fra hoved til halespids?
> >
> > Hvad menes der med kødsiden op?
> >
> > Er det efter at man har flækket den og således at skjoldet ligger nedad?
>
> Efter at have set "Naboerne" i TV: Ja til begge spørgsmål.
> (Har aldrig haft en kogt hummer i hænderne selv).
>
> Carla Meyer:
> Koges i spilkogende vand med fuldt blus under. 30 g salt pr. liter vand.
> Hummeren lægges hurtigt MED HOVEDET FØRST ned i vandet, og låget lægges
> hurtigt på.
> En hummer på 500 g skal koge ca. 20 min., afkøles hurtigt i suppen, tages op
> og lægges på ryggen, til den skal anrettes.
>
> Den isafkølede hummer (i vore dage kan et køleskab vel gøre det? IP)
> parteres ved at føre en skarp, stiv kniv i midten af skallen fra hovedet og
> videre gennem rygskal og hale. Kløerne løsnes fra kroppen og gives et par
> slag med en hammer eller økse, så skallen revner.
> Fra den opskårne krop fjernes den sorte rygstreng (tarmen) og - om man vil -
> den brune indmad - og tørt hakket persillet lægges ned i stedet for denne.
> Hummeren lægges nu på salatblade på et fad og serveres au naturel.
> Mayonnaise eller marinade serveres til.
> Man beregner ½ hummer (ca. 250 g) pr. person.
>
> Disse var ordene - håber, de er til nytte.
> Godt nytår!
> Hilsen Inger
>
>
Hej Inger!
Mange tak for svaret! - Også godt nytår til dig og øvrige, der læser dette!
Mvh
Bjarne