Røgtemperaturen ligger lige på det kritiske punkt, hvor der kondenserer svovlsyre fra olien.
Den bør ligge over 170 grader.
Det kritiske ved kondens er hovedsagelig løbesod, som dels kan tære kedlen, eller røggasrør, eller røglem mm. men oftest er problemet at det trænger igennem mursten, og laver plamager, og nedbryder mursten og mørtel.
Når det er trængt ud, kan det være meget svært at få bugt med, og kan give lugtgener.
Problemet kaldes også løbesod, fordi svovlsyren fanger sodrester og tjærepartikler og vanddampen fra forbrændingen, og i værste fald kan starte en skorstensbrænd.
Men problemet er blevet mindre med tiden, da olien er renset bedre, altså meget mindre svovlsyre end for feks. 10 år siden.
På den anden side udnytter du olien bedre ved en lav skorstenstemperatur.
Du kan:
1. sætte størrer dyse i oliefyret, hvilket er let at gøre for skorstensfejer/oliefyrsmand(Lidt dårligere økonomi)
2. Isolere skorstenen, indvendig (Isokern) eller udvendig med rockwool omkring stenene. (Samme økonomi)
Du bør gøre en af delene.
VH Palle Hansen