/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fløde-kartofler
Fra : TraktorTom
Vist : 8726 gange
100 point
Dato : 29-09-06 17:30

Hej
Jeg søger en nem opskrift på flødekartofler.
Da jeg bestemt ikke er en ørn i køkkenet, søger jeg mere end blot et link til opskriften.
Der skal være en brugsanvisning med på den bedste opskrift.

 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 29-09-06 17:40

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php

der er rigtig mange muligheder - også uden fløde - og der er "brugsanvisning" til opskrifterne

Accepteret svar
Fra : Camillasmoster

Modtaget 110 point
Dato : 29-09-06 17:41

Hvor mange personer er det til?

Fire personer:

1 stort løg skåret i skiver
1 kg kartofler skåret i skiver
Lidt olie
salt og peber
½ liter piskefløde
1 lille pose revet ost

Kom olien på en pande og svits løgskiverne - de må ikke blive brune, kun klare.

Så du skal holde øje med dem!

Kartoffelskiverne koges i 5 minutter (vandet hældes ud) - og fordeles sammen med de svitsede løg i et ovnfast fad.

Drys salt og peber over.

Hæld fløden over og drys med den revne ost.

1 1/2 time ved 200 grader forvarmet ovn.

Bon appetit!


Moster

Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 29-09-06 17:42

Du kan også bruge mælk i stedet for fløde.

Så vil løg og mælk koge sammen til en god konsistens.

Godkendelse af svar
Fra : TraktorTom


Dato : 29-09-06 18:00

Tak for svaret Camillasmoster.Klart og tydelig for selv mig. Så den opskrift er hermed noteret.

Kommentar
Fra : IceCap


Dato : 29-09-06 18:02

Hvis du vil undgå at det skiller, så brug madlavningsfløde. Den er også mere mager.

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 29-09-06 18:41

½ liter piskefløde til 4 personer.... Bøvs... --Mælk er osse godt...

Kommentar
Fra : dova


Dato : 29-09-06 18:46

Det lyder som en omstændelig affære den opskrift

Næ, så besværligt behøver det ikke være:

kartofler i skiver (samme mængde som du ville beregne hvis det var til alm. kogte kartofler)

Et par løg i skiver.

Læg i et ildfast fad.

Drys med salt og peber.

Hæld ½ liter piskefløde over, og fyld op med mælk så kartofler og løg lige er dækket.

Dernæst i ovnen i 1½ time ved varmluft på 160 grader (alm ovn 200 grader)


Og så simpelt er det....og jeg garanterer for, at det er de bedste flødestuvede kartofler der findes


mvh dova

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste