KALKUNGRYDE MED CITRON-KARTOFFELMOS (kylling kan vel bruges)
Gryderetter er god hverdagsmad, og hvis man ikke har flere timer til at lade den stå og simre, kan man bare bruge kalkun, der kræver kortere tilberedningstid. Mange synes, at kalkunkødet ikke smager af nok, men det kan det jo sagtens komme til med masser af krydderier, grøntsager og bacon, der giver en vidunderlig og kraftig smag til mange retter. Her er en hurtig kalkungryde med en enkel citron-kartoffelmos til.
(4 personer)
600 gram kalkun i terninger
100 gram bacon i terninger
1 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg
3 kviste rosmarin 1 løg
2 porrer
2 rødbeder
2 æbler
salt og peber
KARTOFFELMOS:
1 kg kartofler
4 spsk. olivenolie
saft og skal fra en halv usprøjtet citron
salt og peber
Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i grove terninger, og kog dem, til de er møre. Skyl imens porrerne, skær dem i skiver, hak løg og hvidløg fint, skræl rødbederne, og skær dem i stave. Skyl æblerne, og skær i dem tynde både. Svits baconen i en sauterepande, til den er gylden, tag den op med en hulske, og tilsæt olivenolie sammen med kalkunkødet, hvidløg, rosmarin, løg og porrer.
Sauter i 8 minutter. Tilsæt rødbederne, og sauter i yderligere 5 minutter. Tilsæt bacon og æbler, og smag til med peber og salt.
Hæld kartoffelvandet fra, og kom kartoffelterningerne i en skål sammen med olivenolie, citronskal og -saft. Mos det sammen med et piskeris, og smag til med salt og peber.
Server kalkungryden til kartoffelmosen - en dejlig middag.