Jeg glemte at spørge hvad du spsier...?
Hvad er rigtig mad i dine øjne?
Meget kræsenhed skyldes oplevelser omkring spisning i barndommen... Som bringes med ind i voksen verden.
Det er ikke altid noget der vælges. Jeg har læst om undersøgelser der har vist at vores næser skal vænes til lugte og smag i barndommen.
Hvis vi i misforstået kærlighed ikke er vænnet til mange dufte og forskellige smagsoplevelser (of betinget af forældres misforstået kærlighed eller frygt for konflikter) skal man først som voksen eller sener i livet lære eller vænne næsen og smagsløg til nye smagsoplevelser.
Det er en sej kamp når man er voksen - da mange af en ens preferencer for mad er grundlagt - man har en helt klar opfattelse af hvad der smager godt og hvad der smager skidt..
For ikke så længe siden så jeg at Chilli har den egenskab at den fjerne visse smags indtryk fra maden. Måske kunen det være et forsøg at spise lidt stærk mad i en periode og se hvad der ændres i dine smagsoplevelser.
Jeg tror det her er som mange andre steder i livet er - hæmmende hvis man føler sig anderledes eller presset til at blive "Normal"/"Rigtig".
Jeg tror det er godt at eksperimentere med smagsoplevelser og forbeholde sig retten til at stoppe hvis det er en imod at spise noget man ikke bryder sig om.
Dette er IKKE det samme som at undgå nye smagsoplevelser - smag på meget og spis lidt forskelligt...
Tag lidt fløde kartofler og meget af det andet du kan lide...
En dag vil du måske opdage at det er ting der er tilføjet listen over mad du kan lide...
mvh Benjamin