Hej solling.
Jamen prøv dig frem - jeg brugte engang rabarber i en sammenkogt ret, de 'jævner' jo faktisk retten når de får lov at koge med.
Ildfast fad - læg aflange stykker af mørbrad, skiftesvis med rensede rabarber i samme længde. Løg i tynde skiver lægges over.
Hæld ½ l. madfløde over det hele, hvis det ikke er nok så suppler med mælk eller vand og krydr (bydeform af 'at krydre' - herligt ord 'krydr' - lidt fedtmuleagtigt *gg*) - med paprika, salt og peber.
Ind i ovnen med det til det er mørt og godt. Giv ris, kartofer eller hvad du nu kan li', til.
(egen 'opskrift' - smager godt og er oven i købet billigt, fordi det er drøjt).
En ting man dog skal være klar over/til, når man bruger rabarber i madlavningen, det er at der vil være 'trevler', det kan ikke undgås med mindre man sier rabarberne og så er der da ikke så er dte jo kun saft, hvilket begrænser mulighederne rigtig meget.
Du kan osse bruge rabarberne som 'bund' i et ildfast fad - henover kan du lægge fadkoteletter, eller mørbrad eller skinkeschnitzler eller andet kød - krydr (
) som du kan lide det og ind i ovnen.
Kun fantasien begrænser mulighederne.
Dog synes jeg at rabarber passer bedst til det lyse kød (svin/kalv/kylling) - knapt så godt er det med oksekød (efter min mening).
I øvrigt lige den sukkerfri afdeling> Rabarber er noget af det mest 'taknemmelige' at arbejde med indefor den sukkerfri madlavning, idet den kan nydes frit og virkelig er nem at søde uden at der kommer bismag af sødemidler - endvidere er f.eks. rabarberkompot meget holdbart i den sukkerfri version, man kan opbevare kompotten i en uges tid uden der sker noget....hvis den altså ikke er ædt lææænge før
MUMS fra mig...som nu er på vej ud i haven efter rabarber til en gang kompot....
/Dorthe