/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
unghane
Fra : Fattig
Vist : 9961 gange
100 point
Dato : 13-05-06 18:05

Hvad er forskellen på en kylling og en unghane?

 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 13-05-06 18:16

såvidt jeg ved ikke andet end at kyllinger (females) og unghaner (males) går i hvert sit bur/gård
om det har noget med smagen at gøre - øhhh

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 13-05-06 18:29

NÅ... jeg blev nysgerrig

kig her lidt nede af siden - unghaner er længere om at blive fedet op !

http://www.gerk.dk/gaardmandbjoern/index.php?content=11

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 13-05-06 18:39

Kødet på en unghane er mere fast, der er 'mere mad' i en unghane. Smagen er næsten den samme, dog smager det meste af kødet fra unghanen mere som det hvide brystkød på kyllingen.

Hanen er meget mere drøj at servere end kyllingen. Jeg tilbereder hanen ligesom jeg tilbereder kyllingen.

Venlig hilsen Dorthe.

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 13-05-06 18:41

vil.du kan du høre forargelsen hov visse når man siger - ahhhh en dejlig kylling ?

Accepteret svar
Fra : transor

Modtaget 100 point
Dato : 13-05-06 19:56

Der er nostalgi, lifestyle og først og fremmest penge i at kalde kyllingen for unghane, når den skal sælges.
I de gode gamle dage var kylling en fin og dyr spise,.
På landet udklækkede man kyllinger i det tidlige forår. Man lod dem opfostre, til de blev så store, at man kunne se hvad der var hønekyllinger og hanekyllinger. Sidstnævnte blev spist unge. da de jo ikke var værd at spilde foder på, når de aldrig kom til at lægge æg.
I særlige tilfælde kastererede man hanekyllingerne, og opfedede dem til kapuner. Det samme kunne gøres med hønekyllinger, som blev til poullarder.

Senere kom der kønssortering af daggamle kyllinger af racer til æglægning, og andre særlige racer til spisekyllinger, som kunne produceres på rekordtid. Papkyllingen var indført som en billigspise.

Unghane lyder lidt som gamle dage da kyllinger var ældre, når de blev spist. De var mindre kødfulde,( bortset fra kapunerne), men smagte af mere, og var for dyre til hverdagsmad.

Det udelukker selvfølgelig ikke at dem det sælges som unghaner er bedre end en gennemsnits papkylling.

I frankrig har man i hver eneste supermarked et udvalg af friske kyllinger, fra flere forskellige producenter. De smager betydelig bedre end de normale danske,og indeholder mere reelt kød, men koster også meget mere. Derudover findes også de sædvanlige af pap.


Godkendelse af svar
Fra : Fattig


Dato : 13-05-06 20:27

Tak for svaret transor. Min kæreste synes at det er det bedste svar,
og nu er vores unghane klar.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste