Hej Unn !
Det at man ejer et sommerhus i Danmark, bevirker ikke automatisk at man har bopæl til rådighed her i landet og vil derfor ikke i sig selv betyde noget for Jeres skattepligtsforhold, der vil blive foretaget en helhedsvurdering. Derimod vil besiddelse af en ejerlighed automatisk bevirke at man har en bopæl til rådighed og det er derfor der skal ske udlejning i min. 2 år.
I vil blive begrænset skattepligtige af eventuelle indtægter af sommerhuset ifm. udlejning og vil derfor modtage en selvangivelse, som I skal udfylde. Bemærk specielt at I skal betale ejendomsværdiskat selvom I bor i udlandet. Ejendomsværdiskatten beregnes i grove træk som 1 % af ejendomsvurderingen op til 3.040.000 kr. (2002) og 3% af resten. I den beregnede skat gives et fradrag på 1.400 kr.
Nedenfor har jeg i uddrag gengivet de relevante afsnit i den vejledning, som Told- og Skattestyrelsen hvert år udsender til skattemyndighederne (Ligningsvejledningen).
mvh
Twitt
D.A.1.1.2.2 Særligt om sommerhuse
Den fortsatte besiddelse af et sommerhus eller anden ejendom, der ikke kan sidestilles med en helårsbolig, vil som udgangspunkt ikke konstituere bopæl, forudsat sommerhuset alene anvendes til ferie eller lignende. Foreligger der andre væsentlige tilknytningsmomenter til Danmark, typisk i form af væsentlige erhvervsinteresser, vil afgørelsen om fortsat bopæl ske på grundlag af en samlet bedømmelse af de foreliggende omstændigheder. Hvis sommerhuset ikke kan karakteriseres som usædvanligt med hensyn til pris og størrelse, vil det næppe kunne bevirke, at bopæl er opretholdt, forudsat det udelukkende anvendes i ferieøjemed, og har status som sommerhus.
D.A.2.5 KSL § 2, stk. 1, litra e - Fast ejendom
Personer, der uden at være omfattet af KSL § 1, ejer fast ejendom her i landet, eller nyder indtægter af samme er begrænset skattepligtige.
Ejendomsværdiskatten påhviler også begrænset skattepligtige personer.