Hej dlw.
Min favorit udi forretter er der ingen tvivl om - og begejstringen deles af hele familien
LAKSERULLER
Du køber røget laks i skiver, skiverne rulles omkring en masse, bestående af f.eks.
Lakserester
Hårdkogte æg
flødeost m. løg / urter eller andet
Creme Fraiche
- disse ingredienser putter du i en food prossessor og får hakket godt sammen, når det er færdigt rører du finthakket purløg i massen og smager til med salt og peber.
Lakseskiverne breder du ud på et stykke husholdningsfilm, du lægger dem i forlængelse af hinanden så de overlapper - herpå smører du nu den hakkede masse og så ruller du hele herligheden sammen (som en roulade) ved hjælp af husholdningsfilmen.
Du lægger rullerne i køleskabet og når du skal bruge dem, skærer du dem pæne skiver på ca. ½ cm. hver.
At arrangere forretten på tallerken kan man jo gøre efter smag og behag. Jeg plejer at gøre sådan:
Jeg skærer iceberg salat i fine strimler og lægger en bund af salaten på en tallerken. Ovenpå salaten lægger jeg så to skiver af lakserullen. Jeg lægger et par grønne asparges og nogle gange en lille top rød kaviar. Lidt dild fuldender værket.
Hvis man gerne vil have lidt 'dyppelse' til forretten, er det nemt at købe et brev pulver DIP med DILD. Dette pulver røres med creme fraiche og er det lidt for tykt kan man komme en smule fløde i. En lille spiseskefuld ved siden af fisken på tallerkenen og MUMS.
Jeg har, med vilje, ikke sat kvantum på hér, idet jeg altid laver ekstra til fryseren og ikke helt har styr på antal personer men her er et forsøg på en udregning:
Ud af een lakserulle tror jeg der er ca. 12-14 portionsskiver, til det, skal du bruge ca. (og det ER 'ca'! - men hvis du får overskud af fiskemassen er det MUMS som pålæg bagefter, måske på et stykke ristet brød):
10-12 skiver røget laks.
ca. 200 gram lakserester.
2-3 hårdkogte æg.
150 gr. flødeost m. urter el.lignende (efter smag).
ca. 2 dl. creme fraiche (18%).
4-5 spsk.fulde fintskåret purløg.
Som evt. tilbehør og pynt, kan du lade fantasien råde, jeg kan foreslå at vælge imellem:
Cherrytomater
Asparges (flotte grønne)
Citronbåd
Dressing DILD (færdigt DIPpulver fra evt. Brugsen/Netto osv.)
Paprika (smuk rød farve - men husk ikke at bruge for meget - kun et drys)
Frisk dild
Flute
evt. smør
Uf, det er slemt at skrive om det, det smager altså bare himmelsk og jeg ved at jeg har en enkelt rulle i fryseren - snart HAVDE , for nu må jeg tage den ud
Det er godt nok en laaang smøre det her men det er altså IKKE svært at lave det, det er bare svært at forklare sig på skrift - når man ikke er proff. opskriftskriver
Og så har jeg et generelt problem med at fatte mig i korthed - undskyld for dét
Bon appetit og i hvert fald: Rigtig god fornøjelse med dine gæster, det skal nok blive vellykket altsammen
Hov - så lige at du gerne vil have at retten skal kunne laves i forvejen - det kan du med denne, du fryser den bare - men skynd dig at putte den i fryseren, den har det med at blive spist før tid hvis den er 'let tilgængelig'
Venlig hilsen Dorthe.