(Der er lavet lidt om på det med svinekødet og oksekødet. Opskrifterne er fra nettet, men redigeret lidt. Ville have skrevet en mangochutney-karrygryde på, men opskriften er væk, og min hukommelse husker det ikke 100% rigtigt.)
Svinekød i sur/sød sauce
Marinade
2 spsk kinesisk sojasauce
2 æggeblommer (str. mellem)
2 spsk majsstivelse fx maizena
800 g svinefilet
Stegning af kød
8 spsk majsstivelse fx maizena
100 g smør
2 dåser ananasringe (a ca. 570 g) (ca. 1140 g)
2 hakkede fed hvidløg
2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
50 g smør
2 gule peberfrugter (ca. 200 g)
Sur-sød sauce
4 tsk majsstivelse fx maizena
8 spsk vand
8 spsk ananassaft
4 spsk hvidvinseddike
4 spsk sukker
4 spsk tomatketchup
4 tsk kinesisk sojasauce
2 tsk engelsk sauce
½ tsk groft salt
Marinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Skær svinefileten i 1 cm tykke skiver og bank dem flade. Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm. Læg dem i et fad og hæld marianden over. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Stegning af kød: Vend det marinerede kød i maizena. Lad smørret gyldne i en stor stegegryde. Steg kødstykkerne i ca. 1 min. ad flere gange. Tag dem op. Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte (gem saften). Skær frugten i mindre stykker. Svits hvidløg og zittauerløg i smeltet smør i gryden. Tilsæt peberfrugterne og lad dem svitse med i ca. 1 min. Tilsæt ananas.
Sur-sød sauce: Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kødet og varm retten godt igennem. Smag til.
-----
Indisk Lammecurry
400 Gram Lammebov
200 Gram tomater
2 Stk Løg
5 Stk Hvidløg
1 Stk Rød chili
2 Stk Grønne chili
1 Teskeer Garam masala
4 Teskeer Karry
3 Deciliter Lammebouillon
Salt og peber
Fremgangsmåde for Indisk Lammecurry:
1. Hak tomater, løg, hvidløg og chili fint. Steg det ved god varme i
olie indtil det er reduceret til en grødet masse(ca. 20 min!).
Hellere
for længe end for lidt.
2. Lammekødet skæres i passende stykker, og afpuds + evt. knogler
koges med vand. Kødet kommes i tomatmassen sammen med Garam Masala
og en god karry. Kødet steges 5-10 min. hvorefter 3 dl lammefond
tilsættes og
retten simrer til kødet er mørt.
Et tip: Retten kan evt. jævnes hvis man synes, men det er næsten synd. Som
retten er, kan man skelne de enkelte krydderier i retten, og opnår
en raffineret smagsoplevelse. HVis den skal jævnes så brug maizena majssrivelse. Eller blot mel blandet op med vand, omrystet GRUNDIGT i en shaker.