googlede lidt videre og fandet denne:
300 g
svinekød (evt. nakkekoteletter el. svinebov uden ben)
300 g
kalvekød (evt.kalvebov)
300 g
oksesmåkød (evt. oksetykkam)
300 g
lammebov
1 pk.
bacon i strimler el. tern
2 stk.
grisetæer (kan undlades)
5 fed
hvidløg
3 stk.
løg, finthakkede
3-4 stk.
gulerødder, i tern
1,5 kg.
kartofler, skrællede og skåret i skiver
1 ½
porre, i skiver
Evt.
mel og vand til at forsegle en terrin. Kan også laves i en ovnsikker gryde med tætsluttende låg.
Marinade:
1 fed
hvidløg
1 spsk.
enebær
5 stk.
nelliker
5 stk.
laurbærblade
2 drys
tørrede blandede urter
1 stk.
gulerod, skåret i tern
1 stk.
løg, finthakket
1 fl.
hvidvin, tør
Fremgangsmåde:
-Skær kødet i tern, og læg det i en skål - den må ikke være af metal. Kom grisetæerne i, og tilsæt hvidløg, enebær, nelliker, laurbærblade, urter, gulerodstern, løg og vin.
-Dæk skålen til, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 2 døgn.
-Hæld kød og grøntsager gennem en sigte, men gem marinaden, og skil grøntsager fra kødet.
-Smør en stor dyb terrin med smør. Der skal være tætsluttende låg til. Læg baconstykkerne i bunden. Kom halvdelen af kartoflerne ovenpå, og drys med salt og peber. Kom derefter lag af kød og grøntsager i, og drys med salt og peber mellem lagene. Slut med kartoflerne.
-Hæld marinaden over - den skal nå ca. 3/4 op om kød og grøntsager. Hvis ikke, tilsættes en smule vand.
-Lav en dej af mel og vand som til fugtig brøddej. Læg dejen mellem formen og låget for at forsegle terrinen, og pensl evt. dejen med et pisket æg - det sidste mest af hensyn til præsentationen. (NB! dette undværes når du bruger ovnsikker gryde.)
-Bag terrinen i ovnen i 3-4 timer ved 150 grader og server den med en god flaske Alsas Pinot Gris.
NB! kan laves med mange variationer af kød, eks. kylling eller andebryst mv.
Velbekomme og god fornøjelse!