Min gamle "Nutidsmad og Husførelse" beskæftiger sig desværre ikke med karameller og den slags tant.. Men jeg hae en bog, som jeg selv fik i skolen dengeng jeg havde "skolekøkken" i 6-7. klasse. Den hedder: "Køkkenbog for unge piger", og opskrifterne er ret enkle og virker som regel godt.
___________________________________________________________________________--
FLØDEKARAMELLER:
1 dl sirup
1 dl sukker
1 dl fløde
1 tsk smør eller margarine.
(hakkede nødder eller en spiseskefuld kokosmel)
Det hele- undtagen nødderne- sættes over ilden og koges ca. 3/4 time under stadig piskning. Når massen er ved at være sejg, irøres nødderne, men de kan let undværes. Hældes på en smurt plade i 2 cm tykkelse. Når karamellerne er passende stive, skæres de i firkanter og kan indpakkes i papir.
__________________________________________________________
-Måske kan I koge noget længere på massen? Så vil fløden i hvert fald dampe noget væk..
Er sukkeret overhovedet smeltet rigtigt? Med så meget fløde kan temperaturen da ikke blive høj nok...
Jeg ville nok blive ved med at koge til blandingen blev mere brun. ---Og så prøve at putte en skefuld i fryseren med jævne mellemrum.