/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grønne tomater
Fra : benselense
Vist : 1209 gange
300 point
Dato : 21-09-05 11:57

Så er sæsonen i drivhuset ved at være slut og som altid er der mange grønne tomater, som ikke kan nå at modne.
Er der nogen, der har forslag til anvendelse af dem?
Venlig hilsen Bente.

 
 
Kommentar
Fra : dova


Dato : 21-09-05 12:01

Syltede grønne tomater

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6003&Syltede%20gr%C3%B8nne%20tomater


eller du kan pakke dem ind enkeltvis i køkkenrulle, lægge dem et mørkt sted i nogen dage....så bliver de røde

mvh dova

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 21-09-05 12:02

du kan f.eks sylte dem

Syltede grønne tomater
Retten er: Syltning









Ingredienser: 1 kg. grønne tomater

Lage:
1/2 l. vand
1/2 l. eddike
1 spsk. salt

Sukkerlage:
750 g. sukker
1 dl. eddike
1 dl. vand
1 stang vanille
Atamon


Lage 1 koges sammen, og tomaterne (lidt af gangen) koges ca 2 minutter. Tomaternekan evt. flåes eller prikkes. Sukkerlagen koges sammen. Heri koges tomaterne 3 - 4 minutter (efter størrelse, store tomater måske 10 minutter), står i lagen til næste dag, hvorefter de atter koges nogle få minutter. Nu tages tomaterne op, lægges i Atamon-skyllede glas, og lagen koges ind til den er tyktflydende, tilsættes lidt Atamon før den hældes over tomaterne. Bindes til straks.




Kommentar
Fra : Dirty_joker


Dato : 21-09-05 12:05

Giv dem til nogle sultne dyr!

Accepteret svar
Fra : Nordsted1

Modtaget 310 point
Dato : 21-09-05 12:05

Her er også en med kanel i

1 kg grønne tomater
Forlage af

3 dl kogt koldt vand
3 dl eddike
Sukkerlage af

3 dl. forlage
750 gram sukker
3 hele nelliker
1 stk. hel ingefær (tørret)
5 cm hel kanel
1 tsk. atamonpulver eller 1 dessertske flydende atamon
Fremgangsmåde:

1: Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres. Derefter kasseres halvdelen af lagen.

2: Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon.

3: Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes 1/2 tsk. atamonpulver, før den varm hældes over tomaterne.



Kommentar
Fra : tedd


Dato : 21-09-05 12:25

Stegte grønne tomater! Smager dejligt og er forøvrigt osse titlen på en fremragende film
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6010

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 21-09-05 15:54

grønne tomater i salt/eddike lage er super til pålæg - salatblandinger og tilbehør

Kommentar
Fra : rosekamp


Dato : 21-09-05 19:30

Jeg plukker tit nogle af mine tomater mens de er grønne, snitter dem fint og putter dem i salaten. De er ikke særlig sure, så det kan man sagtens.

Ja, sødsyltede grønne tomater er guf guf og gør enhver lækker bøf (eller f.eks. millionbøf) endnu mere lækker.

Husk endelig ikke at opbevare dine tomater sammen med agurker da de modner hinanden på en lidt uheldig måde.

Rosekamp

Kommentar
Fra : benselense


Dato : 21-09-05 21:51

Tak allesamen for de gode ideer og opskrifter. Lader den lige "hænge" til imorgen.
Mange hilsner. Bente.

Godkendelse af svar
Fra : benselense


Dato : 22-09-05 19:03

Tak for svaret Nordsted1.
Jeg synes du fortjener poientsene for det arbejde, du har gjort.
Opskriften med kanel lyder spændende.
Mange hilsner Bente.
                        

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 22-09-05 19:11

Selv tak Bente, og god fornøjelse med "sylteriet"

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste