/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
citronsorbet eller vanilieis til ananass~
Fra : steenfibiger
Vist : 1915 gange
140 point
Dato : 01-09-05 14:29

Nu er jeg igang med at bestille isen hos Overgades Is i Odense. Denne glacier siger nu til mig at citronsorbet har alt for stærk en smag til den karakteristiske smag af ananas i rom. De to stærke smagsindtryk konkurrerer med hinanden, og jeg bør meget hellere vælge en neutral vanilieis til ananassen. Da jeg ikke er ekspert på smagssammensætninger er jeg nu meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre??????????????????????????
Og havd skal man i øvrigt drikke til sådan en dessert???????????????????????
Jeg håber på et godt svar fra dig - og måske også andre

Spørgsmål : "Dessert med ananaskugler der har trukket i rom"
I slutningen af september skal jeg holde min 60 års fødselsdag. Jeg har fået en kok til at tilberede en buffet med mad fra Thailand, men desserten skal jeg selv sørge for. Jeg har hørt om en dessert, hvor man laver kugler af frisk ananas, som man lægger i en rom-lage et par døgn og serverer med is til. Jeg tænkte at en sådan dessert ville passe godt til en Thai-buffet. Men kan nogen hjælpe mig med en opskrift til denne ananas-dessert eller foreslå en anden dessert, der passer godt til thai-mad i september måned.

Fra : eskild8720 Dato : 02-06-05 20:25
tillykke med de 60 når du når så langt.Synes det lyder lækkert med ananas-dessert ovenpå det lidt stærke mad.Jeg har lige været inde på www.alletiders-kogebog.dk(for din skyld)Først gik jeg ind i opskrifter derefter alfabetisk der er bla. en der hedder ananas surprice,lyder også lækker men se selv.der er også en rubrik som hedder festmad eller desserter.Du kan evt. gå efter dem som har højst karakter(andre som har bedømt opskrifterne)
Eskild

Fra : anetteogjesper Dato : 02-06-05 20:41
Der er også www.sovsogsmovs.dk

Fra : Keldd Dato : 02-06-05 20:50
Det lyder fint med ananaskugler lagt i lage i rom, lad det være en lys rom, for den mørke vil bedøve ananassen.
Der skal is til, lad mig foreslå en lille portion citronsorbet, og så ananaskuglerne monteret rundt omkring.
Gør ikke den fejl at begynde at pynte med chokolade, men gerne med et par enkelte blade citronmelisse.
Dette er en stilren dessert, og meget dejlig oven på en middag, hvor man måske har spist for meget.
Hilsen Keldd (Tidligere konditor på " La Glace " konditori i København, hvor ordet la glace,
er taget fra fransk, og betyder IS )

Fra : miritdk Dato : 02-06-05 21:29
***** til keldd - den lyder jo så den skal gemmes

Fra : steenfibiger Dato : 07-06-05 21:24
Hvordan laver man annaskuglerne? Hvor længe skal kuglerne ligge i romlagen? Anbefaler du citronsorbert fra Carte d'Or?

Fra : Keldd Dato : 07-06-05 21:40
Der skal lidt træning til at lave kugler af ananas, og der skal en speciel skarpsleben hulskè til.
Lav dem firkantede istedet. Skær ananassen ud i firkantede strimler, og skær dem i passende firkanter, dobbelt så store som en terning.
Tilbered dem om aftenen før de skal bruges, og læg dem i blød natten over. Citronsorbet fra Carte d'Or går an.
God fornøjelse, Hilsen .o)
Keldd.
Til mirit:Lad være at smaske.

Fra : steenfibiger Dato : 08-06-05 10:11
Merci bien, Keldd.
Fra : Keldd Dato : 08-06-05 10:14

steenfibiger:
les avouc controu.

 
 
Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 01-09-05 14:55

Til ananas'en bør du vælge en 'ren' parfait vanilieis, hvis citronsobet'en er en 'granié' ..og pynt med reven chokolade.

Hvis citronsobet'en er en 'marques' bør du vælge en varm pære kompot m. frisk kold vandmynte som pynt til din anananas.

Begge dele synes jeg, i modsætnning til din lokale glacier, passer fint sammen

Til denne dessert ville jeg servere en kold Champagne drink :

Feks.

1.) Champagne, Contreaux
2.) Champagne, Cognac
3.) Champagne, Grand Maniér

..alt efter smag og behag. 1.) og 3.) har anelser tilbage i smagen fra citrusfrugterne i sorbet'en ..Champagne/Cognac drinken er mere neutral

</MOLOKYLE>




Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 01-09-05 18:03

tilslutter mig 100% vanilie isen - og gerne med lidt chokolade - hmmm molokyle har vist samme smag hvad det angår som jeg har

Kommentar
Fra : steenfibiger


Dato : 02-09-05 14:30

Gør ikke den fejl at begynde at pynte med chokolade, men gerne med et par enkelte blade citronmelisse.
Som keldd skriver er det for stærk en smag at sætte sammen med den smag (ananas i rom), der skal være den bærende smag.

Venlig hilsen

Steen

Kommentar
Fra : steenfibiger


Dato : 19-09-05 11:07

Nu har jeg besluttet mig for citronsorbet, men le glacier i Overgade er forsvundet!

Accepteret svar
Fra : sverola

Modtaget 140 point
Dato : 25-09-05 17:11

Jeg vil lige komme med min vurdering til ananas kuglerne............hvad med en creme af creme fraiche tilsmagt med Grand Marnier lidt reven appelsin skal en anelse vanille (frisk) og der kan tilsættes lidt flormelis .................jeg synes dette er bedre da vanille parfait kan virke lidt kvalm til frisk marineret frugt..........
Men smag og behag ..........der er uendelige muligheder
sverola


Godkendelse af svar
Fra : steenfibiger


Dato : 28-09-05 15:23

Tak for svaret sverola. Jeg havde festen i lørdags og havde bestilt en færdig (industriel) citronsorbet gennem en kok, jeg kender. Ismanden i Overgande er pludselig forsvundet, men om mandagen opdagede jeg en ny siciliansk isforretning i Odense, som også havde italiensk citronsorbet. Men nu er det for sent.
Tak for dit svar,
Steen
                        

Kommentar
Fra : sverola


Dato : 29-09-05 20:28

ok............er ked af at jeg ikke var hurtigere ...men tak skal du have og et stort tillykke med dagen...Skulle du nu have brug for et tip en anden gang er jeg gerne behjælpelig med et ..Der kommer jo flere anledninger..Jeg er uddannet kok så jeg har en smule indsigt i det gastronomiske ....
Hav en god dag

Mvh sverola


Kommentar
Fra : steenfibiger


Dato : 03-10-05 10:25

Tak skal du have Sverola, det vil jeg huske til en anden gang,
Venlig hilsen
Steen

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste