/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hybensnaps
Fra : gedestalden
Vist : 7397 gange
50 point
Dato : 13-08-05 14:41

Er der nogen, der har erfaring med hybensnaps. Jeg har fundet opskrifter, der både siger, at kernerne skal fjernes, og at de ikke skal. Sidstnævnte opskrift angiver, at kernerne giver en pikant eftersmag. Jeg vil gerne høre om erfaringer både med og uden kerner.

 
 
Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 13-08-05 14:46

Jeg har aldrig prøvet med kerner. Derimod uden har jeg prøvet tit. Hyben af klitrose giver efter min mening den bedste snaps. Men jeg synes du skal ofre 1 dl sprit på et forsøg, så finder du ud af hvad du synes bedst om. Smag og behag er jo som bekendt forskellig. Hilsen Arne

Accepteret svar
Fra : bennymanden

Modtaget 60 point
Dato : 13-08-05 14:51

Hejsa.
Jeg har lavet hybensnaps i de seneste 15 år - og jeg bruger "rensede" hyben, altså uden kerner.
Den "pikante" eftersmag er efter min mening noget bitter hvis du også bruger indmaden
Hvis du renser og deler dine indsamlede hyben i kvarte eller lidt mindre og fylder dem i en tom ½ brændevinsflaske sådan ca. 3/4 fuld og så hælder enten vodka eller brøndum på til flasken er næsten fuld (jeg skriver næsten fordi det er vanskelligt at ryste grundigt hvis den er helt fuld)

Jeg plejer at lade den stå ca. 3 mdr og ryster den jævnligt. Herefter hælder jeg denne ekstrakt om, så den bliver uden frugtindhold (evt. det sidste igennem et kaffefilter)
Nu har jeg så en ekstrakt som efter smag kan tilsættes brøndum.
God fornøjelse og velbekomme
mvh
<\\Benny

Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 23-08-05 20:22

Hwa så gedestalden? Kunne du ikke bruge Benny's og mine råd til noget? Kom lige og fortæl hvad du fandt ud af. Hilsen Arne

Kommentar
Fra : tedd


Dato : 24-08-05 07:07

Er det ikke kernene man brugte til at lave kløpulver af? Jeg ville fjerne dem før jeg lavede snaps!

Godkendelse af svar
Fra : gedestalden


Dato : 31-08-05 22:26

Tak for svaret bennymanden. Jeg har fjernet kernerne, så nu må jeg så se om et par måneder. Glæder mig til at smage.
                        

Kommentar
Fra : bennymanden


Dato : 01-09-05 00:39

Selvtak <gedestalden> Hvis man både kan li´ en lille en og synes om hyben, så er det fortræffeligt ----- Velbekomme

--------------------------
tedd -> jo en lille håndfuld ned på ryggen af tøserne da vi gik i 3 kl.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste