Jeg laver gele af snart alt.
Jeg tager frugt: hindbær, eller ribs, eller solbær, eller brombær, eller æbler, eller??
Jeg skyller frugten og putter den i en skål i mikroovnen. Mikroer til frugten er sprængt. lader det rende gennem et dørslag, en stofpose på et stativ. Måler saftmængden: Er der en liter, tilsætter jeg 1 kilo sukker og koger til sukkeret er opløst, plus lidt længere. Fjerner skummet fra overfladen og hælder saften på geleglas, altså glas, der ikke er højere end de er brede, og ikke for store... Kaviarglas er f.eks. gode.
Vigtigt er det, at frugten har et højt indhold af naturligt pektin. Det vil sige, at geleen skal laves samme dag, man plukker frugten. Og man skal plukke umoden frugt med, for de har højere indhold end fuldmoden frugt. Hindbær kommer jeg nogle håndfulde grønne stikkelsbær, eller knapt modne ribs med i. Det giver samtidig noget mere syrlighed til de søde bær.
Sukkeret virker samtidig konserverende, så jeg nøjes med at skylle glassene i atamon-opløsning..
Lige nu står der hindbær- og stikkelsbærgele og køler af i køkkenet...