Billigste banker er typisk internetbankerne. Hvor meget prioriterer du vejledning og hjælp - for det er jo der, de til gengæld er svage.
Lokale eller landsdækkende... tja... de fleste af småbankerne er typisk de billigste (og det vil sige de lokale).
Min erfaring er dog, at man ikke kan bruge de forskellige netstatistikker til andet end at presse med. Noter dine behov op, hvad vil du med din bank - hvad skal du låne / spare op. Ring til et par banker - aftal et møde. Sæt dig og bliv enige om, hvad de kan tilbyde (ligesom hvis du kigger på ny bil).
Vælg det sted, hvor du synes omkostninger og service passer til hinanden.
Jeg bruger selv en stor bank (Danske Bank), som vel altid har haft ry for at være en af de dyre gebyrgrippe. Men samlet set har jeg endnu ikke set nogle banker, der totalt har tilbudt mig bedre vilkår (du kan altid finde enkelte konti, der er billigere).
Jeg har gratis Dankort, Visa, Master og Diners. (ret godt i forhold til de fleste) og netbank.
Kombineret lønkonto / kassekredit (0,25% i +rente - ikke så godt / 5,5 % på kassekreditten - særdeles godt)
Billån: 5,5 % (kan gøres billigere - men pas på den - mange steder skal du f.eks. have pant i bil eller andre ting, hvor stiftelsesomkostningerne er store, så det kan blive dyrt at gøre det 1,5% billigere)
Budgetkonto - ,125 % i rente - lidt sløvt...
Men alt i alt tilfredshed - endda ret stor tilfredshed.
Men det bedste (hvis du ikke bare snupper en internetbank) er at lægge tiden i det. Da jeg skiftede for 2 år siden brugte jeg vel et par timers arbejde - det er en af de bedste timelønne, jeg har haft.