|
|
Hej gril. Nu må du endeligt ikke fortvivle over at kokke vælger at kalde Chilli en hel masse forskelligt. Der findes mange forskellige slags Chilli. Jalapenos er bare en speciel lille grøn mexikansk chilli. Så hvis du selv vil lave sådan en pizza, skal du bare købe en chilli som du kan lide. Om den er rød eller grøn er ikke så vigtigt, men der er en tommelfingerregel: Jo mindre Chillien er, jo stærkere. Hvis man vil lave en lidt mildere Chilli-ret, så fjern de små hvide frø inde i frugten, det er dem der VIRKELIGT er stærke. Og hvis du vil købe chilli, så køb dem hos en af de mange etniske grønthandlere der efterhånden findes i de fleste større byer. De har flest forskellige og kan fortælle om dem. Hilsen AJ
| |
| Accepteret svar Fra : jqb | Modtaget 210 point Dato : 09-07-05 23:04 |
|
Der findes forskellige producenter og derfor også forskellige emballager. Du kan se et billede af Sanata Marias jalapeños-glas her:
http://www.santamaria.dk/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p4c&c=4&s=5&id=80
Så vidt jeg husker, fører de bl.a. Santa Marias produkter i Coop, Føtex og SuperBest. Fakta har et andet produkt. 8Og jeg kan ikke huske om Netto overhovedet har jalapeños.
Hvis du bor i nærheden af en indvandrergrønthandel, kan du også prøve der. I København har mange grønthandler rigtig gode meksikanske produkter, bl.a. hele jalapeños i store dåser.
| |
|
jgb -> Ja selvfølgeligt, men det er lige så normalt i et køkken som at fjerne alle andre uspiselige dele af enhver grønsag.
Frøstolen på Chilli anset KUN for spiselig af de Chillefreaks, der konkurrerer i at kunne spise Verdens hotteste Chilli-retter. Desværre for dem, er de så ikke i stand til at nyde mere delikate retter. Chilli ødelægger ens smagsløg. Det kan godt være at det er SEJT at kunne spise en stærk Chilli-ret, men det er SATANMIG dumt at gøre det.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 10-07-05 00:45 |
|
Nå så må jeg igen lige belære lillle arne om, at han ikke bare skal udgyde sin personlige mening om dit og dat, (her om chilikerner) men enten holde sin bøtte eller fortælle hvordan den virkelige verden ser ud (hvis han ved det)
grils spørgsmål gik på, hvor man kunne købe Jalapeños, og ikke på hvor i en chili styrken sideer eller hvad den gør ved nogles smagsløg. Men der er jo 200 point på højlant, så et eller andet bræk skal han jo fyre af for at få point, som han ikke kan fungere uden LOOOL
gril..... du kan få Jalapeños i alle vellassorterede supermarkeder og hos nogle etniske grønthandlere. Men prøv at kigge her: http://www.capsicum.dk så får du en omfattende og professionel forklaring om "alt" vedr. chili, og blandt andet får du at vide, at styrken i chili IKKE primært sidder i kernerne, men at det til en vis grad er individuelt fra sort til sort, men for netop Jalapeñjos vedkommende sidder den brændende styrke i skillevæggen i frugten (så du det lillearne lool)
God fornøjelse
Klumme (der er vild med chili)
| |
|
Og uanset hvad Klumme siger, så er det stadig kun nogle små stærke Chillier. Om de hedder det en eller det andet, er skide ligegyldigt, du skal jo ikke tale med dem. Jo mindre, jo stærkere. Røde eller grønne? Skide ligegyldigt. Men smag dem selv!
| |
| Kommentar Fra : ampere |
Dato : 10-07-05 08:36 |
|
Producenten "Santa Maria" er en af udbyderne - men også den dyreste. Du kan få dem i alle supermarkeder, og de står gerne sammen med det mexikanske udbud. Dvs. Føtex, Bilka, ISO, SuperBest, Kvickly, Metro mv.
Mvh. AMP
| |
| Kommentar Fra : ampere |
Dato : 10-07-05 08:37 |
|
Du har også mulighed for at købe det hos din pizzamand - bare be' om et bæger.
AMP
| |
| Godkendelse af svar Fra : gril |
Dato : 10-07-05 13:52 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|