Det er rigtigt som 1975 skriver. Du kan som udgangspunkt opsige en lejer, der lejer et værelse i din bolig, med 1 måneds varsel, men det kommer helt an på, hvad der står i en eventuel lejekontrakt. Der er i sådan et tilfælde altså ikke behov for at køre en misligholdelsessag.
Jeg mener ikke, at forhold om hvornår lejeaftalen kan ophæves eller opsiges almindeligvis fremgår af lejekontrakten, da disse bestemmelser i meget vidt omfang ikke må afviges til skade for lejeren, hvorfor Lejelovens bestemmelser anvendes. Ellers er jeg enig i Arnes fremgangsmåde. Det er dog vigtigt, at du formulerer dine advarsler/påmindelser korrekt med hensyn til paragrafhenvisninger og lignende, da du ellers kan risikere, at retten ikke mener, at formkravene er opfyldt.
Det er imidlertid spørgsmålet, om du overhovedet kan ophæve lejemålet (Lejeloven § 93, stk. 1, litra g), hvilket medfører fraflytning straks, eller du kun kan opsige lejemålet (Lejeloven § 83, litra e), hvilket medfører fraflytning efter 3 måneder. Når der er tale om støjgener, skal det være meget slemt, før man anser det for berettiget at ophæve lejeaftalen. Samtidig skal du også være opmærksom på, at såfremt lejeren ikke flytter frivilligt, og du er nødt til at få domstolenes bistand til udsættelsen, så vil udsættelsen højest sandsynligt kræve en boligretssag, hvor du skal bevise, at det virkeligt er nødvendigt at smide lejeren ud. Inden der foretages alt for meget i sagen, er det derfor en god idé, at finde nogle vidner eller lave nogle støjmålinger, så du er sikker på, at du kan få lejeren ud, når først du har opsagt/ophævet ham. Det kan give nogle forfærdelige spændinger, at have en lejer boende, som er forsøgt smidt ud.
mvh
Jensen