|
|
Man kan ikke pastaurisere æggehvider. Pastaurisering indebærer en opvarming til over 70 grader celcius. Og så vil æggehviderne stivne. De metoder der benyttes til at sikre æg imod salmonella er nogle ganske andre, og disse kan ikke kopieres i det lille hjem. Hvis nogen skriver at de har pastauriset æggevider, er de fulde af løgn.
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 27-03-05 20:01 |
|
Forslag? Ja opgiv det!
Pasteurisering er en opvarmning i kort tid tit nøjagtig 80 grader celsius. Det klarer æg jo ikke uden at stivne.
Det man kalder pasteuriserung af æg er noget andet, jeg har læst at man dypper æggene i koghed vand, (Der er sikkert andre metoder) Ved denne dypning bliver kun skallen pasteuriseret. Det er vel også det vigtigste, salmonella findes i fjerkræs tarmsystem, Almindeligvis er det derfor kun skallen der er inficeret. under opbevaring, under så fugtige forhold at salmonellaen kan trænge gennem skallen og hinden, kan hviden blive inficeret, senere blommen, når først bakterierne er inde i den fugtige hvide og blomme formerer de sig hurtigt.
| |
| Accepteret svar Fra : Klumme | Modtaget 110 point Dato : 27-03-05 20:40 |
|
Jeg vil udelukkende forholde mig til de faktuelle oplysninger jeg har adgang til. Ved en søgning på Google på dansk under "Pasteuriserede æggehvider" fremkommer der 427 opslagsmuligheder, hvor i ordet pasteuriserede æggehvider forekommer. Det er temlig mange, hvis dette begreb er en løgn.
På Fødevareministerriets hjemmeside
http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=3&catId=2&page_id=206&db=2
fremgår det under punkt 2, at pasteurisering af æggehvider ikke kan laves med alm. husholdningsudstyr, og selv med industrielt udstyr er det en meget kompliceret proces.
Man opererer med at pasteurisering er en kombination af temperatur og tid, og kan bl.a. pasteurisere ved at holde en lavere temp. i længere tid. Ud fra dette må det antages, at der findes pasteuriserede æggehvider såvel som blommer, men at de af sikkerhedsmæssige grunde alligevel bliver kontrolleret for salmonella inden salg.
Men selvfølgelig... Fødevareministeriet kan da være fyldt med løgn LOOOL
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 27-03-05 20:43 |
|
Ups.... LOOL Arne har ret - Der er INGEN der har "pastauriset æggevider"
| |
|
Jamen jamen..... hva hedder de så?, dem man køber i fakta i en lille dunk??
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 27-03-05 21:20 |
|
michaelmoeslund
De hedder "Pasteuriserede æggehvider og blommer" Du kan bare ikke selv lave denne pasteurisering.
| |
|
Og så vidt jeg kan forstå, så er der heller ikke andre der ka hvis hviderne stivner ved 50°..........
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 27-03-05 21:32 |
| | |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 27-03-05 22:52 |
|
Fra Klummes tidligere link
Citat 2 Hvor meget og hvor længe skal man opvarme æg, hvis man vil lave pasteuriserede æg til retter, som ikke opvarmes?
Da det er meget svært at styre temperaturen med almindeligt køkkenudstyr, frarådes det at forsøge at pasteurisere æg selv. Temperaturen skal være høj nok til at slå Salmonella ihjel, men holdes lavere end hvor æg koagulere (når ægget går fra flydende til fast). Normalt anbefaler man, at retter med æg skal opvarmes til en centrumtemperatur på 75oC, men man kan også opnå pasteurisering ved lavere temperaturer i længere tid. Men da æggehvider koagulerer ved 52-60oC og blommen ved 65-70oC, er det en balancekunst som er svær at opnå uden professionelt udstyr. Selv de industrielt fremstillede pasteuriserede æg, som man kan købe i butikkerne, må testes for Salmonella før de forlader fabrikken, for at være sikker på at pasteuriseringsprocessen har være tilstrækkelig.
(Januar 2001) |
Så, som der tidligere er sagt, dine forældre kan ikke gøre det selv.
Da det jo oftes er på æggeskallen der er salmonella, kan dine forældre jo gøre det samme som når man "puster" æg
Rens æggeskallen med sprit, det dræber bakterier.
Hilsen ans
| |
|
Hvad med at fryse dem ned der slår du ogse de små kræ ihjel men jeg ved ikke om de kan piskes bagefter
| |
|
Tak klumme, det var ægge til at finde ud af.......
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|