|
| Kommentar Fra : strarup |
Dato : 27-08-02 09:12 |
|
Hej Per,
eh... umiddelbart ser det også ud til at det ka' være and... -->
http://www.dl-shop.dk/sider/Foie%20GrasCharcut.html
men jeg synes kun jeg ka' erindre at ha' hørt "foie gras" i forbindelse med Gåse lever, hvor de propfoder gåsene...
men her i denne kampagne fra Dyrenes Venner... -->
http://www.dyrenes-venner.dk/restaurations_liste.html
skriver de at ..."I Foie gras - eller oversat til dansk fedtleverpostej - er hovedingrediensen abnorme ande- eller gåselevere, der kan produceres på to måder."...
så umiddelbart betyder det åbenbart fedt leverpostej... det er også noget af en beskrivelse de giver af hvordan denne "leverpostej" bliver lavet på...
men ellers har de også her en beskrivelse... "Foie gras en råvare beskrivelse på Gourmetguiden.dk"... -->
http://www.gourmetguiden.dk/raavarer/food.php/213/
hvor de skriver at det er "Gåse- eller andelever".... jeg ved ikke om der også er andre fjerkræ typer det ka' bruges fra...
mvh.
Strarup
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 27-08-02 09:16 |
|
Grunden til at jeg spørger er denne sætning fra en opskrift
'Foie gras fra and eller gås plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 cm, årer og galde fjernes
For mig lyder det somom at der er lidt mere med end lige leveren.
per
| |
| Accepteret svar Fra : mcloud | Modtaget 110 point Dato : 27-08-02 09:19 |
|
hej Per
Du har helt ret foie gras er gåselever der kommer fra Strassburg. gæssene blibere tvangsfodret hver dag ,deres lever vokser unormalt stort.Foie gras laves ved at stykker af trøffel trykkes ind i leveren,saltes med specielt salt med en masse krydderier i og marineres i connac og maderia i ca 3timer,derefter bages den.
Du kan feks. også få foie gras fra and ,så hedder det foie gras de canard (and på fransk )
håber at du evt har råd til at smage denne dejlige pate som det je er,velbekommen
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 27-08-02 09:26 |
|
tak for pointene
håber svaret var fyldestgørende nok
mvh mcloud
| |
| Kommentar Fra : strarup |
Dato : 27-08-02 09:29 |
|
Hej Per,
eh... det er vel umiddelbart årene samt galden der ska' fjernes fra leveren...
så vidt jeg husker fra biologi er galdeblæren koblet på leveren, og galden går igennem leveren, og så videre ud i kroppen... så umiddelbart også med de beskrivelser jeg har kunnet finde om "Foie Gras", vil jeg mene at der kun er tale om en Lever, og så i det tilfælde du nævner, der ska' man så bare fjerne blodårene samt det galde der nu engang måtte være tilbage i leveren...
mvh.
Strarup
| |
| Kommentar Fra : strarup |
Dato : 27-08-02 09:39 |
|
Hej igen,
jeg ved godt du har lukket spørgsmålet... men jeg fandt denne side... "Parasitter, leveren og kræftudvikling"... -->
http://www.aravak.dk/para_lev.htm
hvor der står... "Leverens opgave er produktion af galde, en ret god portion dagligt ! Leveren er fuld af lommer, som leverer galde til den overordnede galdetragt, som igen står i forbindelse med den egentlige galdeblære. "...
men så har du da også fået lidt mere at vide omkring leveren...
mvh.
Strarup
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 27-08-02 11:00 |
|
Det er da lidt fjollet at man skal kalde det for et eller andet fint for at der er nogen der gider spise det.
for det må jo være derfor, hvad andet kan det være.
Jeg går helt klart ind for at kalde en spade en spade, og lever lever i stededt for et eller andet fint *GGGGGGGGGGG*
per
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|