|
| Risengrødsgryde Fra : yttan | Vist : 7140 gange 100 point Dato : 05-12-04 23:04 |
|
Risengrød skal koge i tykbundet gryde. Men hvilken gryde er bedst. Materiale? Købte sidste år en meget dyr stålgryde, som de i forretningen påstod var alletiders til risengrød. Men ak, grøden brændte meget på selv under svagt blus. Hvad med kløverblads. Er der nogen der kender noget til det?
| |
|
Tja, det går stort set aldrig galt for mig.
1. En hvilken som helst gryde (helst tykbundet)
2. Skyl den i koldt vand uden at tørre (hvorfor ved jeg ikke, men det er noget, jeg har arvet)
3. Rør KONSTANT (!!!!) imens det koger ca. 20 min.
4. Tag gryden og put den ind i en dyne.
En times tid senere skulle der være ubrændt risengrød.Man kan så evt. sætte den over igen for at sikre en vis temperatur.......
Og så kanel blandet med sukker og en smørklat. (ikke Kjærgårdens eller noget... - en smørklat!) Serveres med KB Hvidtøl eller lignende. (TIP: Dagen efter er det genialt at vende rundt på tingene: Koldt risengrød med opvarmet KB-juleøl, som hældes over!)
| |
| Accepteret svar Fra : dova | Modtaget 110 point Dato : 05-12-04 23:42 |
|
Man kan uanset gryde, næsten ikke undgå, at risengrød brænder på hvis man ikke rører i det næsten hele tiden.
Den med vandet som just universe nævner, er et gammelt husråd til hvis man skal koge noget med mælk, og det virker fint.
En anden god løsning til risengrøden, er at putte risene i en smule vand og koge dem få minutter før mælken kommes i, det smages ikke på grøden og det er også ret effektivt mod at det brænder på, men alligevel husk at røre i det.
mvh dova
| |
|
Hos forbrugerstyrelsen har de testet gryder. Der kan du se hvilke gryder der er bedst til hvad. Og det viser at det faktisk er de billige der er de bedste gryder generelt.
Prøv at kigge på denne side:
http://www.forbrug.dk/test/testbasen/koekkengrej/
Håber det kan give dig noget hjælp
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 07-12-04 15:43 |
|
Ældre husmødre, har en teknik når de koger risengrød, der gør at det er ligegyldigt om gryden er tyk ellertyndbundet,: De bringer gryden i kog, og tager den så f ilden/komfuret og sætter den i høkasse. Det er vist de færeste der har høkasse nu, så pakker man den istedet i avispapir, sætter den in under dynen i et par timer eller lidt mere, varmer op til ca kogepunktet og grøden er serveringsklar!
Hvis du koger i en aldrig så tykbundet gryde, så brænder risengrød altid på - mere eller mindre. gør forsøget en af dagene så behøver du ikke være bange for at stå med en uspiselig grød juleaften - du bliver glædelig overrasket!
| |
|
Hvis du har en mikrobølgeovn så er det supernemt at lave risengrøden i den og så undgår du at det brænder på.
| |
|
En supergod risengrød får man ved at bruge halvt vand og halvt piskefløde. Først koges risene i vandet, til dette er opsuget (det allernemmeste er selvfølgelig i en mikrobølgeovn. Dernæst tilsættes fløden og grøden koger videre ved svagt blus eller i mikroovnen til den har den rette konsistens.
---
Og hvis din gryde nu ER brændt på. så kom et par spiseskefulde soda i og så meget vand, at det dækker det brændte godt og vel. Kog i et par minutter og lad stå, til du kan have hænderne i vandet. Så går det brændte af som ingen ting.
God Jul
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 06-01-05 23:43 |
| | |
| Kommentar Fra : yttan |
Dato : 07-01-05 11:27 |
|
Jo, tak for svar. Det har jo lidt at gøre med, at man ikke "orker" at stå og røre i grøden hele tiden, men det er åbenbart det, der skal til. Og - så til sidst ind under dynen. Godt Nytår
| |
| Godkendelse af svar Fra : yttan |
Dato : 05-05-05 21:32 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|