Dit link virker ikke, da man først skal ind på siden:
WWW.mur-tag.dk og derfra videre, men her er nogle uddrag, men jeg er ret sikker på du kan være rolig, og grunden til din dårlige fuge, skyldes nok overdrevet brug af saltsyre.
PS: Man fuger heller ikke nye huse længere, ligesom man heller ikke bruger tilbagetrukket fuge længere, men runder fugen med et rør eller murehammerskaft, efterhånden som man opmurer.
1:9 er fint, men jeg forstår dig godt, for hvis den udkradsede del er for lille, så vil man opleve at en alt for stærk fuge(Måske også dårlig blandet), som måske kun er 1/2cm kun ligge som en skal, hvor vand kan trænge bagved og bliver skruk og løs.
Blandingsforholdene er kun vejledende, og mørtelvalget må således ved hvert enkelt projekt afpasses efter lokale forhold som konstruktionens opbygning og placering samt efter de materialer, der i øvrigt indgår i konstruktionen.
Ved valg af mørtel må det endvidere tages i betragtning, at den stærke mørtel ikke altid er at foretrække - eksempelvis er murværk med stærke mørtler mindre elastisk end murværk med svage mørtler, pudslagets styrke skal aftage udefter fra lag til lag, og styrken skal afpasses efter underlaget.(HER TALES OM PUSLAG, OG DET ER DER JO IKKE TALE OM)
For mørtelskemaet gælder endvidere, at anvisninger fra materialeproducenter
FUGNING: Mørtel som opmuringsmørtlen, dog stærkere mørtel for konstruktioner opført i kalkmørtel
VH Palle Hansen