Svinemørbrad med rød pesto
Det skal I bruge til 4-6 personer:
1-2 svinemørbrad
rød pesto, som kan købes færdig i de fleste supermarkeder
50-100 gram høvlet parmesanost
3-6 skiver parmaskinke.
Mørbraderne renses for sener og skæres halvt igennem på langs. Indersiden af kødet smøres godt med rød pesto og den høvlede ost lægges over. Saml kødet, så det igen har facon som en mørbrad og læg parmaskinken omkring og bind med bomuldsgarn eller sytråd. (Brug endelig ikke kunststoffer, der kan smelte og forurene kødet).
Kødet steges på grillen ca. tre kvarter.
Hertil severes små, kolde kartofler, der er blandet med grøn pesto, som også kan købes i supermarkedet.
Vandmelon med chili og hvidløg
Desuden fik vi en lækker og anderledes salat med følgende ingredienser:
1/4-1/2 vandmelon (afhængig af størrelse) skåret i tern på 2-3 centimeters størrelse.
4-6 blommetomater ligeledes i tern.
1 finthakket rødløg
Disse dele blandes og kommes i serveringsskålen. Herover drysses persille - gerne bredbladet og håndrevet.
Forinden tilberedes en marinade bestående af:
1 fed hvidløg
1/4-1/2 frisk stærk chili (tørret chili kan bruges, men er ikke nær så gode)
Begge dele snittes fint og tilstættes balsamico og olie.
Marinaden hældes over salaten.