Du kan prøve at tørre blomsterne, hvis det er for at lave saft eller vin senere. Jeg mener det er bedre end at fryse dem.
De kan også bruges til at lave gele af.
Her er en opskrift på hyldeblomstdrik med tørrede eller friske blomster
80 friske hyldeblomstklaser eller
25 g tørrede hyldeblomster
100 g citron- eller vinsyre
1,5 dl citronsaft
1,5 kg melis
1,5 kg farin
4 l kogende vand
1 spsk atamon
Hyldeblomster, syre, citronsaft, melis og farin blandes, overhældes med kogende vand og tilsættes atamon.
Tildækkes og stilles køligt 4-5 dage.
Sies og hældes på atamonskyllede flasker.
Og her er en på hyldeblomstgele
40 friske hyldeblomstklaser
eller ca. 12 g tørrede hyldeblomster
2 tsk citron- eller vinsyre
godt 1 l vand
1 brev gul melatin
750 g melis
Hyldeblomster og syre udblødes i vandet og koges ca 15 minutter. Saften sies fra og måles, der skal være 1 liter.
Saften bringes i kog og tilsættes melatin under omrøring. Koges 1 minut. Sukkeret røres i lidt efter lidt. Bringes atter i kog - så hele overfladen bobler. Koges godt igennem yderligere 1 minut. Fjernes fra varmen, skummes og hældes i skoldede glas, der dækkes med et viskestykke og bindes til dagen efter.
Mvh Sonja